ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με τον Αγοραστό ο Μάριος - Κωνσταντίνος Κόκκαλης

Ο ιατρός - χειρουργός με καταγωγή από τα Κοκκαλαίικα του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νομό Μαγνησίας με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού
Υποψήφιος με τον Αγοραστό ο Μάριος - Κωνσταντίνος Κόκκαλης

Ο Μάριος-Κωνσταντίνος Κόκκαλης γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου.

Κατάγεται από τα χωριό Κοκκαλαίικα, από αγροτική οικογένεια και είναι δημότης Ρήγα Φεραίου.

Το 2002 πέρασε στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε το 2008 με βαθμό 8/10.

Στη συνέχεια, έφυγε για τη Γερμανία κυνηγώντας το όνειρό του να γίνει χειρουργός. Το 2016 απέκτησε τον τίτλο του χειρουργού κοιλιάς (visceral surgery) και για δυόμιση χρόνια εργάστηκε σαν ειδικός στην πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική του Τύμπινγκεν κοντά στην Στουτγάρδη.

Υπήρξε υπεύθυνος του τομέα των πολύπλοκων κηλών του κοιλιακού τοιχώματος, ασχολήθηκε με τις μεταμοσχεύσεις, ενώ παράλληλα άσκησε διδακτικό και ερευνητικό έργο και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ.

Τον Ιούνιο του 2018, μετά από 10 χρονιά πορείας στην Γερμανία, επιστρέφει στο Βόλο και από τον Αύγουστο του 2018 εργάζεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα σχολικά χρόνια, ενώ θήτευσε ως γραμματέας του συλλόγου φοιτητών ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αγάπη του για τον ευλογημενο τόπο μας, αλλά και η πολύτιμη εμπειρία του να έχει εργαστεί και ζήσει για πολλά χρόνια στην καρδιά της Ευρώπης πιστεύει ότι θα παίξουν καταλυτικο ρόλο από την θέση του περιφεριακου συμβούλου στο πλευρό του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστου.