ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχέση φιλίας χρόνων άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου φιλοξένησε αντιπροσωπεία από το Smederevo Σερβίας, αδελφοποιημένου Δήμου με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Σχέση φιλίας χρόνων άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή
Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού "ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ" ενώ ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Ρήγα και παρουσίαση Σέρβικων Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Κεντρικό Πεζόδρομο Βελεστίνου.
 
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας τόνισε πως "στο πλαίσιο της Ελληνοσερβικής Φιλίας και της πολυετούς σχέσης που συνδέει το Δήμο Ρήγα Φεραίου με το Δήμο Σμεντέρεβο υποδεχθηκαμε χθες αποστολή με εκπροσώπους της Κοινότητας Μιχαήλοβατς και χορευτική ομάδα της περιοχής τους του Δήμου Σμεντέρεβο.
 
Τους ξεναγήσαμε σε ιστορικούς χώρους του Βελεστίνου, κυρίως στους χώρους μνήμης του Ρήγα Βελεστινλή, του μεγάλου Εθνομάρτυρα που συνδέει τη γενέτειρα του, το Βελεστίνο με τον τόπο του μαρτυρικού του θανάτου, τη Σερβία.
 
Η Σχέση φιλίας χρόνων που ενώνει το Δήμο μας με το σέρβικο λαό, είναι μια φιλία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του πρωτομάρτυρα της ελευθερίας, Ρήγα Βελεστινλή, που τιμούν τόσο ο ελληνικός όσο και ο σέρβικος λαός".