ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Ζωής Μακρονάσιου

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Φερών με το συνδυασμό "Όλοι μαζί, μπροστά"
Δήλωση υποψηφιότητας Ζωής Μακρονάσιου

Η Ζωή Μακρονάσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα. Στο Τορίνο της Ιταλίας έκανε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών πάνω στη Σχολική Ψυχολογία, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Ζει και εργάζεται στο Βελεστίνο Μαγνησίας ως Δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα έχει παρακολουθήσει πλήθος από σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, τμήμα των οποίων έχει ενσαρκώσει και στην εκπαιδευτική πράξη. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε ως απόσταγμα και η πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο Κέρινος Θίασος. Ο Κέρινος Θίασος αποτελεί περισσότερο μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης. Στη διαδρομή αυτής της αναζήτησης πορεύονται ψυχές εκτεθειμένες, έκθετες, φαύλες, που σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες αντί για ελπίδες. Σε μια αέναη πάλη η ζωή ανθίζει ακόμα και πάνω στην πέτρα, για να διαδηλώσει περίτρανα τη συνεχή διεκδίκηση της χαράς, την άρνηση σε κάθε μορφή παραίτησης ή ψευδαίσθησης.

Με τα κοινά ασχολείται για πρώτη φορά το 2019 ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Όλοι Μαζί, μπροστά" υπό την αιγίδα του υποψήφιου Δημάρχου Χαράλαμπου Πάσχου για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, οραματιζόμενη έναν τόπο χωρίς διακρίσεις, όπου η δικαιοσύνη και η ανιδιοτέλεια θα διέπουν τη ζωή των πολιτών.