ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Κάλπες

Του Γιώργου Πετρουλάκη, Διεθνολόγου, πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας  
Κάλπες

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κατάπτωση. 
 
Διάβαζα την γραμμή "νόμιμη αλλά λάθος, δεν θα την επέτρεπε αν γνώριζε" από στελέχη της κυβέρνησης και με έπιανε θλίψη. Ήλπιζα ότι δεν θα την εκστόμιζε ο πρωθυπουργός της χώρας μου. Το έκανε. Ήλπιζα ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είχε τον χρόνο να αντιληφθεί το μέγεθος του σκανδάλου, το μέγεθος της δικής του αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης και να την αναλάβει. Δεν το έκανε. 
 
Φανταστείτε μόνο το θύμα να ήταν βασικό στέλεχος / ευρωβουλευτής / ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ. Αν θα έβαζε ποτέ στο στόμα του τέτοια λόγια ο κ. Μητσοτάκης. Πώς θα χαρακτήριζε επικίνδυνους για την δημοκρατική νομιμότητα όσους χαρακτήριζαν «νόμιμη» τέτοια παρακολούθηση. 
 
Φανταστείτε στη θέση του να ήταν άλλος πρωθυπουργός. Αν θα δεχόταν ποτέ ο κ. Μητσοτάκης ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε. Και πόσο επικίνδυνα ανίκανο θα τον χαρακτήριζε ακόμα κι αν δεν ήξερε.
 
Τώρα θα παρακαλάνε η ατζέντα της επικαιρότητας να καλυφθεί από αλλά θέματα. Να θαφτεί το θέμα μέσα στην καθημερινότητα, να εξαφανιστεί μέσα την θερινή ραστώνη. 
 
Αλλά η απώλεια αξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη είναι δραματική και ανήκεστος για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, πόσο μάλλον για πρωθυπουργό. Η δε αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας περνάει μόνο μέσα από την κάλπη.