ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μακρή: Ενίσχυση και των κερασοπαραγωγών της Μαγνησίας από το ΥΠΑΑΤ

Ζ. Μακρή: Ενίσχυση και των κερασοπαραγωγών της Μαγνησίας από το ΥΠΑΑΤ

Η ανακοίνωση της κ. Μακρή:

Μετά από επισημάνσεις και υπομνήσεις κερασοπαραγωγών της Μαγνησίας, για την μη συμπερίληψη και του νομού Μαγνησίας, στις περιοχές που θα ενισχυθούν από τα προγράμματα και τους πόρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, επικοινώνησε, τηλεφωνικά, την Πέμπτη 11 Αυγούστου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν γνώστης του συγκεκριμένου θέματος, ανέφερε χαρακτηριστικά στην κ. Μακρή, καίτοι ο νομός Μαγνησίας δεν συμπεριλήφθηκε αρχικά, στους πληγέντες νομούς, μετά από επανεξέταση του συγκεκριμένου δίκαιου αιτήματος και την υπόμνηση του ζητήματος και από την ίδια και στο πλαίσιο της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης όλων των καλλιεργητών της χώρας, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, η Μαγνησία θα συμπεριληφθεί στους νομούς που επλήγησαν από τον περσινό παγετό που έπληξε σφοδρά την καλλιέργεια του κερασιού και συνακόλουθα θα υπάρξει και η αντίστοιχη ενίσχυση του υπουργείου προς τους πληγέντες παραγωγούς.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η ενίσχυση αυτή θα αφορά το σύνολο των πληγέντων παραγωγών ανά τη χώρα και πλέον και την Μαγνησία και θα χορηγηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κ. Μακρή, ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για την άμεση ανταπόκρισή του σ’ ένα ακόμη δίκαιο αίτημα των παραγωγών και δήλωσε πως μέσα από την άριστη συνεργασία και επικοινωνία που υπάρχει με την ηγεσία του υπουργείου, πολλές φορές δίνονται άμεσες και δίκαιες λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τους αγρότες της Μαγνησίας πάντα με γνώμονα την, κατά το μέτρο του εφικτού, αποτελεσματική και ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα.