ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Φεστιβάλ Βόλου ανοίγει για 4η χρονιά την αυλαία του

Ο Βόλος και το Πήλιο θα πλημμυρίσουν με Τέχνη και Πολιτισμό σε δυο κύκλους: 6-25 Ιουνίου και 31 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου
Το Φεστιβάλ Βόλου ανοίγει για 4η χρονιά την αυλαία του

Θέατρο, κινηματογράφος, χορός, εικαστικά, μουσική και φωτογραφία από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες συνθέτουν το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μίας διοργάνωσης που επιχειρεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την πόλη σε μια υπαίθρια σκηνή. 

Το Φεστιβάλ Βόλου στοχεύει στην παρουσίαση πρωτοποριακών δράσεων, στην ανάδειξη νέων ντόπιων καλλιτεχνών και σχημάτων, καθώς και στην αύξηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Εξάλλου, η φετινή διοργάνωση φτάνει με έναν εντελώς ανανεωμένο καλλιτεχνικό σχεδιασμό. Τριάντα πέντε (35) διαφορετικές παραγωγές θα αποτελέσουν το σύνολο του προγράμματος της, κάθε μία εκ των οποίων εκτελείται αυτόνομα, με σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερου μέρους των πολιτών. Φέτος, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις εικαστικές τέχνες και τον Κινηματογράφο, το Φεστιβάλ σκοπεύει να βγάλει -κυριολεκτικά- την τέχνη στους δρόμους, προκειμένου να έρθουν όλοι σε επαφή μαζί της. Επιπλέον, μέσα στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό, θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, παραγωγές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Σκουρλέτης, Νίκος Καραγέωργος, Κώστας Λαμπρούλης, Ένκε Φεζολάρι, Τζωρτζίνα Κακουδάκη και πλήθος άλλων.

Δείτε περισσότερα ---> http://welcome.volosfestival.gr.