ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απονομή Υποτροφιών από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος Χάρις Τριανταφύλλου που εδρεύει στην Αμερική πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (11/9) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στους οκτώ αριστούχους της Γ’ Λυκείου Βελεστίνου οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Βελεστίνο, από εκπροσώπους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Απονομή Υποτροφιών από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, αναφέρθηκε στη ζωή του Χάρι Τριανταφύλλου, λέγοντας ότι είναι τεράστια η προσφορά του στη γενέτειρά του και πρόσθεσε πως το όνομα του ευεργέτη-δωρητή έχει δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε δρόμο της πόλης.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους συνεχάρη, λέγοντας: "Μας κάνατε υπερήφανους ως γονείς και ως Δήμο. Να εκπροσωπείτε επάξια τον Ρήγα όπου κι αν βρίσκεστε και να μεταφέρετε παντού το μήνυμα του Δήμου μας.  Καλή Σταδιοδρομία σε όλους σας. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ένας νέος δρόμος σας ανοίγεται, ο φοιτητικός, να τον απολαύσετε και να τον ζήσετε ποιοτικά και δημιουργικά. Να μην ξεχνάτε ότι είστε από το Βελεστίνο, από τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή και να αναφέρεστε στην καταγωγή σας με υπερηφάνεια. Και φυσικά να μην ξεχνάτε ποτέ τους ανθρώπους που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να είναι δίπλα σας, τους γονείς σας".

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Γεώργιος Παπατόλιας, απευθυνόμενος στους αποφοίτους είπε: "Συγχαρητήρια σε όλους σας. Καλά φοιτητικά χρόνια, με πρόοδο", ενώ χαρακτήρισε τους γονείς των μαθητών αφανείς ήρωες. 

Τις υποτροφίες απένειμε στους 8 αριστούχους η Υπεύθυνη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, Αθηνά Περιστεροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σύνδεση του Ιδρύματος Χάρι Τριανταφύλλου με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, καθώς και στα εκπαιδευτικά οφέλη της σχολής.

Οι  αριστούχοι που τιμήθηκαν κατά την απονομή είναι: 
1. Τσεκούρας Κωνσταντίνος του Στυλιανού (Νομική Αθηνών)
2. Παπαϊωάννου Αναστασία του Κωνσταντίνου (Επικοινωνίας  Μέσων & Πολιτισμού Αθηνών)
3. Μπαλαμώτης Παναγιώτης του Στεργίου (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & μηχ. Η/υ Βόλου)
4. Πολίτης Σωτήριος Ταξιάρχης του Λουκά (Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου)
5. Χριστοδούλου Δήμητρα του Βασιλείου (Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ)
6. Τζανή Ευθαλία του Αλεξάνδρου (Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ)
7. Τασιούλας Κωνσταντίνος του Σταματίου, (Μηχανικών η/υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων)
8. Αραμπατζής Απόστολος του Παναγιώτη (Οικονομικών Επιστημών Βόλου)