ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Βουραζέρη: Δεν υπήρξε σκοπιμότητα - Υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος

Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Παπαδάμ, για μη πραγματοποίηση συνεδριάσεων δια ζώσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, Νίκος Βουραζέρης, τοποθετήθηκε για το ζήτημα μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
Απάντηση Βουραζέρη: Δεν υπήρξε σκοπιμότητα - Υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος

Αναλυτικά:

Η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιείται με 3 διαφορετικούς τρόπους, δια ζώσης, δια περιφοράς και με τηλεδιάσκεψη.

Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι νόμιμες και αποτελούν μέρος της διαδικασίας του Δημοτικού Δυμβουλίου και είναι στην κρίση του Προέδρου για την επιλογή τις καθεμιά απο αυτές.

Δυστυχώς απο το 2019 πολλά απο τα θέματα που απασχολούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν περάσει στις αρμοδιότητες των επιτροπών, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή να προκύπτει ένα και μοναδικό θέμα για συζήτηση, όπως αυτό στο πρώτο συμβούλιο δια περιφοράς, της πίστωσης δηλαδή των χρημάτων για τους επιτυχόντες του Βελεστίνου απο το ίδρυμα Τριανταφύλλου.

Σίγουρα το συμβούλιο δια ζώσης δίνει την δυνατότητα στους συναδέλφους να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις απορίες τους, τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις διαφοροποιήσεις τους σε ορισμένα απο τα θέματα που απασχολούν το Δημοτικό συμβούλιο.

Θέλω να τονίσω πως δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα στα συμβούλια που πέρασαν και υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος, ώστε οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν με προτάσεις για το καλό του Δήμου.

Νικόλαος Βουραζέρης

Πρόεδρος Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου

*Θυμηθείτε την επιστολή διαμαρτυρίας του Γιώργου Παπαδάμ ΕΔΩ