ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» στο Βόλο
Βόλος: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
Σε έναν νέο χώρο που φιλοξενεί φέτος τις δραστηριότητες, στο πάρκο Δημαρχείου Βόλου απέναντι από την εφορία, με πλήθος κόσμου που ήρθε ανταποκρινόμενοςστο κάλεσμα των οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ της Μαγνησίας.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το πρωτοεμφανιζόμενο μαθητικό συγκρότημα «Painkillers» ενώ στο μαθητικό – φοιτητικό στέκι διεξήχθη τουρνουά πινγκ-πονγκ και συζήτηση με τίτλο «Ο φανταχτερός κόσμος του επαγγελματικού αθλητισμού vs η πραγματικότητα».
 
Στον παιδότοπο το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας συνεχίστηκε με παιχνίδι γρίφων με τίτλο «1922-Ανακαλύπτοντας τα ίχνη ενός ξεριζωμού» και την δημιουργία συλλογικού έργου με θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη» που παρακολούθησαν οι μικροί μας φίλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Αμέσως μετά στην σκηνή ανέβηκαν οι Mary and Juana που μας ταξίδεψαν με την μουσική τους.
 
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την μικρασιάτικη καταστροφή με τίτλο «Όταν οι παράγκες έγιναν κάστρα». Το αφιέρωμα ήταν μια παραγωγή που διαμορφώθηκε από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αποτύπωσε με ζωντανό τρόπο την άφιξη και την πορεία των προσφύγων μέσα στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, μέσα από τους μεγάλους ταξικούς αγώνες που δόθηκαν μαζί με το ντόπιο εργατικό λαϊκό κίνημα. Στο χώρο επίσης υπήρχε και έκθεση - ταμπλό που αποτυπώνει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.
 
Ακολούθησε συναυλία με τους Argon και η βραδιά έκλεισε με ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι από τους Rempet Asker.
 
Εκ μέρους των Τ.Ο. της ΚΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ευχαριστούμε όλα τα συγκροτήματα για την συμμετοχή τους και όλους σε όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.
 
Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ αποτέλεσε το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα μέσα στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας ώστε το σύνθημα του φεστιβάλ «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» να πάρει σάρκα και οστά μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.
 
Το 48ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ τελειώνει το ταξίδι του στις κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο πάρκο Tρίτση στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου.