ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΘ: Βοήθεια στα σωματεία για το Μητρώο - "Μακάρι να δοθεί κάποια λύση"

ΕΠΣΘ: Βοήθεια στα σωματεία για το Μητρώο -  "Μακάρι να δοθεί κάποια λύση"

Στον… πάγο εξακολουθεί να βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ελλάδα από τη στιγμή που ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εμμένει στην απόφασή του να απαγορεύσει σε σωματεία που δεν μπήκαν στο μητρώο της ΓΓΑ να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματά τους. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, ενώ στα γραφεία της πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συλλόγους που αυτή τη στιγμή έχουν πρόβλημα.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν η διοίκηση της ΕΠΣΘ, εκπρόσωποι σωματείων που τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμη επικαιροποιηθεί από τα αρμόδια όργανα, οπότε είναι εκτός μητρώου, αλλά και δικηγόροι που ασχολούνται με θέματα του αθλητισμού στους οποίους τέθηκαν διάφορα ερωτήματα.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι μέχρι χθες το μεσημέρι μόλις 19 ήταν οι σύλλογοι από το δυναμικό της ΕΠΣΘ που είναι ενταγμένοι στο μητρώο της ΓΓΑ για τη σεζόν 2022-23. Αν αφαιρέσουμε τους Βόλο ΝΠΣ, Νίκη, Ολυμπιακό Βόλου και Α.Σ. Βόλος 2004 (γυναίκες) που μετέχουν σε Εθνικές κατηγορίες, αλλά και τους Άθλο και Α.Ε. Διμηνίου, που έχουν μόνο Ακαδημίες, απομένουν μόλις 13 σύλλογοι των πρωταθλημάτων της Ένωσης που είναι απολύτως εντάξει με την Πολιτεία. Αυτοί είναι οι: Ρήγας Φεραίος, Γ.Σ. Αλμυρού, Πύρασος, Δήμητρα (Α’ κατηγορία), Σκιάθος, Σκόπελος, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Άνθιμος Γαζής, Αγία Παρασκευή, ΑΠΟΒ, Δάφνη (Β’ κατηγορία), Άνω Λεχώνια, Ελευθεριακός (Γ’ κατηγορία).

Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη σωματεία που έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους, αλλά στη ΓΓΑ ακόμη δεν τα έχουν ελέγξει. Έτσι τους απαγορεύεται να παίξουν χωρίς τα ίδια να έχουν την ευθύνη. Όλα αυτά ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣΘ, με τη διοίκηση της Ένωσης να προτρέπει τις ομάδες που έχουν εκκρεμότητες να σπεύσουν να τις διευθετήσουν. Η ίδια θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ Μίλτο Καλόγηρο, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Όντως καλέσαμε τα σωματεία για να τους ενημερώσουμε πως έχει η κατάσταση και προτρέψαμε μέχρι τις 30 του μήνα, που είναι και η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, να κάνουν την προσπάθεια για να μπουν στο μητρώο της ΓΓΑ. Τουλάχιστον να έχουν κάνει όλοι τις αιτήσεις τους. Από εκεί και πέρα, ευελπιστούμε η Πολιτεία να δώσει μία παράταση ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Εξάλλου, είναι πολλοί οι σύλλογοι που έχουν κάνει αίτηση και ακόμη δεν έχουν ελεγχθεί, κάτι που είναι ευθύνη της ΓΓΑ. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι σωματείο-μέλος μας έχει κάνει αίτηση από τις 25 Ιουλίου και ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση. Έτσι, βάσει της τελευταίας εγκυκλίου δεν μπορεί να παίξει. Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα…».

Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις του Ατρομήτου και του Ηρακλή, που θέλουν να κάνουν αίτηση για να μπουν στο μητρώο και δεν μπορούν διότι ήταν ανενεργοί την περσινή χρονιά, ο κ. Καλόγηρος είπε: «Πρόκειται για ιδιάζουσες περιπτώσεις. Ακόμη και οι δικηγόροι «σηκώνουν τα χέρια». Αν αυτή τη στιγμή πάρουμε τρία τηλέφωνα στη ΓΓΑ θα λάβουμε τρεις διαφορετικές απαντήσεις για το θέμα. Δεν πρόκειται για σωματεία «σφραγίδα», αλλά για ομάδες που θέλουν να αγωνιστούν και αυτή τη στιγμή δεν τους το επιτρέπουν».

Όσο για τη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ τόνισε: «Περιμένουμε την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30/9, παρουσία και εκπροσώπων από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Εμείς προτρέψαμε τα σωματεία μας να κάνουν αιτήσεις και θα τα βοηθήσουμε στον βαθμό που μπορούμε. Μακάρι να δοθεί κάποια λύση, ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα».

πηγή: e-thessalia.gr, ρεπορτάζ, Γιώργος Πέγιος