ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είμαστε στο πλευρό των αμυγδαλοπαραγωγών - Το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση στο φλέγον αυτό θέμα

Είμαστε στο πλευρό των αμυγδαλοπαραγωγών - Το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση στο φλέγον αυτό θέμα

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας  του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , η οποία κοινοποιήθηκε και στην ίδια, η πρώην υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη τονίζει:

Όπως ενημερώθηκα από την επιστολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα αλλά και κατόπιν συζητήσεων με παραγωγούς της περιοχής, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς, είναι τραγική. Οι παραγωγοί καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας αλλά η τιμή του αμυγδάλου συνεχώς πέφτει, μόνο για τον παραγωγό, ενώ στο λιανεμπόριο η τιμή παραμένει υψηλή.

Οι παραγωγοί έχουν εξαντληθεί οικονομικά και ψυχολογικά όταν βλέπουν οι κόποι τους να μην ανταμείβονται και ταυτόχρονα ο καταναλωτής να αγοράζει το προϊόν πανάκριβα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς.

Η Κυβέρνηση διαμέσου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρέμβουν όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Είμαστε στο πλευρό των αμυγδαλοπαραγωγών και κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ευχόμαστε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση στο φλέγον αυτό θέμα.