ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή για το ζήτημα οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών του Δήμου

Επιστολή για το ζήτημα οικονομικής ενίσχυσης  των παραγωγών του Δήμου
Φωτογραφία αρχείου

Το ζήτημα εξασφάλισης οικονομικών πόρων για ενίσχυση των παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Βελεστίνου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο βουλευτής Μαγνησίας ενημερώνοντάς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για το ζήτημα της μείωσης της παραγωγής και της συρρίκνωσης του εισοδήματος των παραγωγών αναφέρει τα εξής:

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός εκφράζεται από τους παραγωγούς τους περιοχής, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή προξένησαν μεγάλες ζημιές στις παραγωγές έχοντας μεγάλη επίπτωση στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή απορρόφησης της παραγωγής καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την συνέχιση της δραστηριότητας των παραγώγων της περιοχής οδηγώντας τους ίδιους, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και τις οικογένειές τους σε οικονομική ασφυξία. Το γεγονός αυτό καθιστά δικαιολογημένο το αίτημα τους για ένταξη των παραγωγών σε κάποιο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου αλλά και άλλων κρατικών φορέων προκειμένου να αποφευχθεί μία ολοκληρωτική εξόντωση ενός τόσο σημαντικού για την ευρύτερη οικονομία κλάδου.