ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Βόλος, οδός Κουμουνδούρου"

"Βόλος, οδός Κουμουνδούρου"

Ο Γιάννης Φαρμακίδης παρουσιάζει το νέο του θεατρικό έργο "Βόλος, οδός Κουμουνδούρου" στην αίθουσα της Εξωραϊστικής, από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, σε χώρο στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 3 με Πολυμέρη.

Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή, ένας άντρας ερωτεύεται μια γυναίκα. Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου έργου δεν βρίσκεται, λοιπόν, στην υπόθεση. Βρίσκεται στον τρόπο που παρουσιάζεται η ιστορία αυτή, στον τρόπο που έχει γραφεί το έργο. Όπως, επίσης, το ενδιαφέρον της παραστάσεως βρίσκεται στον τρόπο που έχει σκηνοθετηθεί. Το θεατρόφιλο κοινό δεν θα δει μια παράσταση τυπική. Δεν θα ακούσει τρία κουδούνια πριν την έναρξη, δεν θα σβήσουν κάποια φώτα και δεν θα παρακολουθεί από μακριά, κρυφά στο μισοσκόταδο, την υπόθεση του έργου.

Λέγεται ότι ο Γάλλος σκηνοθέτης Γκοντάρ έχει πει ότι "δεν έχει σημασία τι αφηγείσαι, αλλά πώς το αφηγείσαι". Αυτή ακριβώς ήταν η πρόθεση του Γιάννη Φαρμακίδη. Να δείξει άλλον τρόπο από τον συνήθη στην παρουσίαση μιας ιστορίας. Και να δείξει έναν άλλον τρόπο θεατρικής σκηνοθεσίας. Δεν ισχυρίζεται ότι πρωτοτυπεί. Ισχυρίζεται, όμως, ότι σ’ αυτήν την μικρή μας πόλη, τον Βόλο, δεν γίνονται συχνά προσπάθειες για να ξεφύγουμε από τα ίδια και τα ίδια.

Ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος είναι και ο ερμηνευτής, επιθυμεί να δηλώσει ότι τα πρόσωπα και οι καταστάσεις του έργου είναι προϊόντα φαντασίας.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι συμπωματική.

 

 

 

Πιο διαβασμένα