ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Αλμυρό, Κρήτη και Λαμία οι δρομείς του Κενταύρου

Σε Αλμυρό, Κρήτη και Λαμία οι δρομείς του Κενταύρου

ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΣTON 6o ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ “ZERELIA LAKES” ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ LAMIA NIGHT RUN
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τον ΕΟΣ Αλμυρού, ο 6ος αγώνας δρόμου Αλμυρού "ZERELIA LAKES” με αποστάσεις ημιμαραθωνίου και 5χλμ. και ο Κένταυρος Βόλου  συμμετείχε με δρομείς και στα δύο αγωνίσματα. 2ος νικητής στη γενική κατάταξη του  ημιμαραθωνίου  αναδείχθηκε ο Γιώργος Ζαφειρίου με χρόνο 1:25:49 και 3η νικήτρια γενικής στα 6χλμ. η Γεωργία Γιαντσούλη με χρόνο 35:13, ενώ 3η θέση  ηλικιακής κατηγορίας στον ημιμαραθώνιο κατέλαβε ο Χρήστος Γιάννης με 1:33:23

Στον Ημιμαραθώνιο έτρεξαν επίσης:
Δημήτρης Γάκης 1:48:52
Γιώργος Βέργας 1:54:25
Κώστας Γουργιώτης 1:54:51, συνοδός του τυφλού δρομέα με πολλές διακρίσεις Στέργιου Σιούτη
Νίκος Πορταρίτης 1:56:44
Χάρης Ακρίβος 2:02:12
 Και στα 6χλμ. έτρεξαν:
Μανώλης Σκουλάς
Κώστας Κυριαζής
Γιώργος Κώστας και Χρήστος Κουτσούμπας
Θωμάς Καλαντζής
Παναγιώτης Γεραμπίνης
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Στέργιος Χύτας
Σταύρος Βασιλειάδης
Ανάργυρος Ζαφειρίου
Σοφία Αναστασοπούλου
Θωμάς Κολτσαράς
Κωνσταντίνα Γούβαλη και Αλέξανδρος Ασημακούλας

Το Σάββατο 1η  Οκτωβρίου έγινε στη Λαμία νυχτερινός αγώνας δρόμου και ο Χρήστος Γιάννης πήρε την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία των 10χλμ. με 41:33 ενώ στα 5χλμ της ίδιας διοργάνωσης έτρεξαν η Κωνσταντίνα Γούβαλη και ο Αλέξανδρος Ασημακούλας.
Στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης έγινε την Κυριακή ο «Ημιμαραθώνιος Κρήτης» 5χλμ. και ο Βαγγέλης Τσαρούχας έτρεξε στον  παράλληλο αγώνα  των 5χλμ.
 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Κένταυρος-Βόλου με την Δ/νση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων, διοργανώνουν τον 2ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου 10χλμ., 5χλμ Δρόμος Υγείας, Ανδρών – Γυναικών και παιδικό αγώνα στην παραλία του Βόλου, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.
Η εκκίνηση θα δοθεί μόλις δύσει ο ήλιος απ’ την παραλία Βόλου και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων κινείται στο παραλιακό μέτωπο με αφετηρία το Ηρώο, Αργοναυτών και κατεύθυνση προς το τελωνείο, επιστροφή προς το Ηρώο και κατεύθυνση δια μέσω του πάρκου στον Αγ. Κωνσταντίνο – Πλαστήρα – Άναυρος – Πλάκες και πριν τον κόμβο της Αγριάς επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα επιστρέψει στο ύψος του Αναύρου.

Στον αγώνα εκτός από τους οργανωμένους αθλητές και αθλήτριες-δρομείς, μπορούν να πάρουν μέρος και ανεξάρτητοι δρομείς, ελεύθεροι ασκούμενοι ή περιπατητές, καθώς και αθλούμενοι άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια του αγώνα και στον τερματισμό θα υπάρχουν χυμοί, αναψυκτικά και σνακ που προσφέρουν χορηγοί του αγώνα.

Επίσης σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και τη LIFE GUARD VOLOS θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που αυτή παραστεί ανάγκη.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με την πολύτιμη υποστήριξη των: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ, Τροχαία Βόλου, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό, Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ,  Ultra Pelion Trail, Νίκη Βόλου, Γ.Σ. Βόλου, Α.Ο. Μαγνησίας, Άτλας Βόλου, Άθλος Αγριάς, Γ.Σ. Βελεστίνου , ΕΟΣ Βόλου και ΕΟΣ Αλμυρού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: sdyvkentavros.com

Εγγραφές γίνονται επίσης:

Στο κατάστημα  «Παναγιώτου-Γρυπιώτου» Ερμού 151 με Αντωνοπούλου ώρες καταστημάτων .

Στο αθλητικό κέντρο «Νεότητας» Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως κάθε Τετάρτη 19:00-20:00.