ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Η Τραπεζαρία" στην Παλιά Ηλεκτρική

"Η Τραπεζαρία" στην Παλιά Ηλεκτρική

Το έργο του Αλμπερτ Γκέρνι «Η Τραπεζαρία» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Οροφος» επανέρχεται μετά την απρόσμενη διακοπή λόγω covid τον περασμένο Ιούνιο.

Η παράσταση ανεβαίνει και πάλι από απόψε έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 21:00, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στον Βόλο.

Η πολυπληθής και πολυπράγμων ομάδα φοιτητών από τον Βόλο μετά από 2,5 περίπου χρόνια απουσίας από τη θεατρική σκηνή, αλλά διαρκούς δράσης και πολιτιστικής παραγωγής μέσω βίντεο παρουσιάζει τη δική της ανάγνωση ενός πληθωρικού έργου που περιλαμβάνει (σχεδόν) τα πάντα, χιούμορ, αγωνίες, προβληματισμούς, μικρές και μεγαλύτερες συγκρούσεις, διαχρονικά και πάντα επίκαιρα διλήμματα.

Μια σειρά από στιγμιότυπα της ανθρώπινης εμπειρίας, μια συλλογή από αποσπάσματα και στιγμές που εκτυλίσσονται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, μας προκαλούν να συγκρίνουμε το παρελθόν με το τώρα και να απαντήσουμε στο εάν και κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από την εποχή των γιαγιάδων μας μέχρι σήμερα… και αν ναι, ποια εκδοχή προτιμούμε; Ίσως δεν δώσουμε απάντηση, ίσως νοσταλγήσουμε ή διασκεδάσουμε με το πόσο απαρχαιωμένες δείχνουν σήμερα κάποιες αντιλήψεις, ίσως τρομάξουμε που ακόμη θεωρούνται δεδομένα τα ίδια πράγματα με τότε και επαναπαυτούμε που κάποια άλλα έχουν εκλείψει μια για πάντα, ίσως καταλάβουμε καλύτερα τις προηγούμενες γενιές και ίσως αναδιατυπώσουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Η Θεατρική Ομάδα «Τρίτος Οροφος» αριθμεί 57 μέλη που εργάζονται συλλογικά σε όλες τις φάσεις δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, από τη συγγραφή και διασκευή του κειμένου μέχρι την σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Με τις δράσεις της, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την εκπαίδευση προσπαθεί διαρκώς να θυμίζει εκείνο το είδος των παραστατικών τεχνών που αναδεικνύουν την ομάδα, που εκφράζουν προβληματισμούς, που ανησυχούν δημιουργικά και που γίνονται το μέσο να ακουστούν οι φωνές αυτών που αύριο θα αλλάξουν τον κόσμο.

Εμψύχωση – Σκηνοθεσία: Μαρία Καραζάνου

Ομάδα Σκηνογραφίας: Μάριον Γαλάνη, Σωτηρία Γραφάκου, Λυδία Μιχαηλίδου, Κατερίνα Μήτα, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας

Ομάδα Ενδυματολογίας: Μαριαλένα Λευκοπούλου, Θεοφανία Νικολογιάννη, Δέσποινα Αθανασιάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Τάσος Κουλούρης, Αγγελική Κουλιανού

Παίζουν: Γιάννης Αγροκώστας, Δέσποινα Αθανασιάδου, Μαρία Αντωνίου, Μάρθα Αρβανιτίδου, Βασιλική Βουλτσιάδου, Μαρία Γκιλιοπούλου, Εφραίμ Γουβίτσας, Αλκυόνη Δέλκου, Χριστιάννα Δημητρά – Μπούτικου, Λευτέρης Ηλιάδης, Θανάσης Θεοδώρου, Μαρία Κανωτίδου, Αλέξανδρος Κατσιμίχας, Ξένια Καραγέωργου Παντελής Καραμπίνας, Δανάη Κιλτσίκη, Κατερίνα Κλεισιάρη,, Λεονάρντο Κοέν, Ζωή Κοτοπούλη, Κρις Κύρου, Χρήστος Κουρέας, Χρυσάνθη Κωνσταντοπούλου, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Καλλιόπη Μακέδη, Μάρθα Μαρκάδα, Δάφνη Μαρκοπούλου, Εβελίνα Μελαχροινάκη, Μιχαήλ Μεσημβρινός, Αναστάσης Μητσκόπουλος, Θάλεια Μπάτρα, Ελένη Μπέκου, Σαββίνα Μπούταλη, Θεοφανία Νικολογιάννη, Σοφία Νίκου, Αλέξανδρος Παλούκας, Σοφέλη Παναγιωτίδου, Αναστασία Παπαδάκη, Στάθης Παπαδημητρίου. Θανάσης Παπαδήμος, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Γρηγορία Παπαθεοδώρου, Βασίλης Παπαλεξανδρής, Ιωάννα Πατρικάκη, Κατερίνα Παραμύθα, Ελένη Πέτρου, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας, Εύη Σπυρτούδη, Θέμος Συρόπουλος, Κωνσταντίνα Τζούδα, Στέλλα Χατζοβούλου, Θάλεια Χριστοφορίδη.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό και η κράτηση θέσεων απαραίτητη στα τηλέφωνα 6947552102 – 6959230265 – 6940944023.

Πιο διαβασμένα