ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε η ανάρτηση στο myCar - Η πληρωμή βήμα προς βήμα

Εντός του Νοέμβριου αναμένεται να αναρτηθούν στο myCar τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023. Η προθεσμία πληρωμής λήγει, όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο λογικά και φέτος θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με τον μήνα.
Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε η ανάρτηση στο myCar - Η πληρωμή βήμα προς βήμα
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η προθεσμία πληρωμής λήγει, όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο λογικά και φέτος θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με τον μήνα.

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται σύνδεση με κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα myCAR.

Με την είσοδο στην πλατφόρμα myCAR ο χρήστης βλέπει τις δυο βασικές εφαρμογές. Η πρώτη έχει τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και η δεύτερη αφορά την «Ψηφιακή Ακινησία». 

Για τα τέλη κυκλοφορίας ο χρήστης επιλέγει την πρώτη ενότητα («Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων») απ’ όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να:

  •  λάβουν πληροφορίες για τα οχήματά τους,
  •  ενημερωθούν για τους κωδικούς πληρωμής ετήσιων τελών κυκλοφορίας για αυτά,) πληροφορηθούν για τους κωδικούς πληρωμής αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, εφόσον προβλέπεται από ισχύουσες διατάξεις,
  • 4δουν τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο (excel), σε περίπτωση πλήθους οχημάτων,
  •  λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό, επαναταξινόμηση οχήματος.

πηγή: ethnos.gr

 

 

Πιο διαβασμένα