ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα από ΑΑΔΕ για κακόβουλο λογισμικό

Μήνυμα από την ΑΑΔΕ έλαβαν χθες Κυριακή πολλοί κάτοικοι Μαγνησίας για ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού - Η ΑΑΔΕ ενημερώνει  ότι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα της δήθεν επιστροφής φόρου
Μήνυμα από ΑΑΔΕ για κακόβουλο λογισμικό

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ήδη έχουν σταλεί μαζικά μηνύματα σε Βολιώτες από επίδοξους απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα μηνύματα εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες ζητείται στον χρήστη να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, τραπεζικό λογαριασμό ή και τραπεζική κάρτα.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του μηνύματος συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν, είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση, με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

Η ΑΑΔΕ συμβουλεύει τους παραλήπτες να μην ανοίξουν τέτοια μηνύματα και να τα διαγράψουν αμέσως από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους.

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ αναφέρει συγκεκριμένα:

Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι “η Εφορία υπολόγισε την φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου”.

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:
1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

πηγή: ertnews.gr 

Πιο διαβασμένα