ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Ο Βόλος στη λίστα με τις ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης

Δίπλα στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας και την Τουλόν της Γαλλίας.
Guardian: Ο Βόλος στη λίστα με τις ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης
PIXABAY.COM

Μετά την Ρόδο, την οποία πρότεινε ως το καλύτερο ελληνικό νησί για το φθινόπωρο, αλλά και τη Σκόπελο που την παρομοίασε με την Καραϊβική, η βρετανική εφημερίδα Guardian περιλαμβάνει στο αφιέρωμα της με τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης και μία ελληνική.

Εμείς την αγαπάμε για τις πανέμορφες παραλίες της, το πεντανόστιμο φαγητό της, αλλά και το ξακουστό της τσίπουρο. Ας δούμε γιατί την επέλεξαν οι συντάκτες του Guardian και ποιες άλλες πόλεις αναφέρουν στο αφιέρωμά τους.

Ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη με φανταστικό φαγητό, ιστορία και μοντέρνο πολιτισμό περιγράφεται στο ρεπορτάζ ο Βόλος, ενώ έντονη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι παρέχει εύκολη πρόσβαση στα νησιά των Σποράδων, αλλά και τις μαγευτικές παραλίες του Πηλίου.

Φυσικά, δεν λείπει η αναφορά στο "υπέροχο Αρχαιολογικό μουσείο με τα εκθέματα από την παλαιολιθική και την νεολιθική εποχή", το μουσείο της πόλης του Βόλου, που μας μεταφέρει στο πώς ζούσαν οι κάτοικοι της πόλης στις αρχές του περασμένου αιώνα, αλλά και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης χαρακτηρίζεται ως ο πιο όμορφος στην Ελλάδα και δεν λείπει από το ρεπορτάζ.

Μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών προτείνεται, καθώς και η εξερεύνηση της πόλης με ποδήλατο. "Χωρίς πολλές ανηφόρες ο Βόλος ενδείκνυται για το ποδήλατο. Ακολουθήστε τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή ή ανακαλύψτε μερικές από τις πιο όμορφες κοντινές παραλίες, ξεκινώνντας από από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου".

Αφού εξηγεί τους τρόπους που μπορεί να φτάσει κάποιος στον Βόλο, αλλά και που θα ήταν καλύτερο να μείνει προχωρά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις του αφιερώματος, οι οποίες είναι:

-Κάντιθ, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.
-Τουλόν, στην περιφερειακή ενότητα των Προβηγκιανών Άλπεων – Κυανής Ακτής στη Γαλλία.
-Ροβίνι, στη χερσόνησο της Ιστρίας στην Κροατία.
-Κάλιαρι, στη Σαρδηνία.
-Οστάνδη, στο Βέλγιο.

πηγή: marieclaire.gr

Πιο διαβασμένα