ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

70 προσλήψεις μονίμων σε πρ. Ταμεία μέσω ΑΣΕΠ - 60 συμβάσεις «εξπρές» στην ΔΥΠΑ

70 προσλήψεις μονίμων σε πρ. Ταμεία μέσω ΑΣΕΠ - 60 συμβάσεις «εξπρές» στην ΔΥΠΑ

Στην πρόσληψη 243 μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ και σε ασφαλιστικά ταμεία - μετά από πολλά χρόνια - προχωρά το ΑΣΕΠ, ενώ με 60 συμβασιούχους θα ενισχυθεί η ΔΥΠΑ για περίοδο έως 2 έτη.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη 9Κ/2022, μέσω της οποίας θα ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ με 173 υπαλλήλους, πτυχιούχους αλλά και απόφοιτους Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα αφορά σε διοικητικούς υπαλλήλους: ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού - Λογιστικού, ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού, ΤΕ Διοικητικού - Οικονομικού, ΔΕ Διοκητικού, ΔΕ Γραμματέων και ΔΕ Χειριστών Η/Υ.

Στο μεταξύ στις 26 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις στην 8Κ/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη 70 πτυχιούχων ΠΕ και ΤΕ, στην ΔΥΠΑ, στον ΟΠΕΚΑ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, στο ΝΑΤ, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής εκπνέει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

60 Σύμβουλοι με διετή σύμβαση στη ΔΥΠΑ

Αρχίζουν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για 60 θέσεις εργασιακών συμβούλων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. 

Η προκήρυξη αφορά σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου πλήρους απασχόλησης, οκτάμηνης διάρκειας (με δυνατότητα δύο διαδοχικών παρατάσεων) για υποψήφιους της ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων.

Τα καθήκοντα της ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων είναι η προετοιμασία και η υποστήριξη των ανέργων για την ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η αντιστοίχιση ή η σύζευξη του προφίλ του αναζητούντος εργασία με το περίγραμμα της προσφερόμενης θέσης εργασίας από τις επιχειρήσεις, καθώς και η παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης για όλα τα θέματα προσφοράς και ζήτησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι θα ενταχθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ΕΔΩ.

πηγή: insider.gr

Πιο διαβασμένα