ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου

Βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου

Δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή ξεκίνησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, επενδύοντας, όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση, στην πρόληψη και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Όπως διαβάζουμε, οι δράσεις υλοποιούνται από το ΚΕΠ  ΥΓΕΙΑΣ σε συνεργασία με τη Σχολή οδηγών REDI, το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου και απευθύνονται στους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς και πολίτες του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τέλος Νοεμβρίου.

-Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ η δράση θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Σταδίου την Δευτέρα 31/10/2022  
-Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ στο προαύλιο χώρο του Σχολείου την Τρίτη 1/11/2022
-Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ στο προαύλιο χώρο του Σχολείου την Τρίτη 8/11/2022
-Στο ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ  Τετάρτη 9/11/2022  στα προπύλαια του Σταδίου
-Στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ  Τρίτη 22/11/2022 στα προπύλαια του Σταδίου

Μιλώντας σχετικά με την δράση, η  συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη αναφέρει:  "Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στα θέματα οδικής ασφάλειας και από τις πρώτες δυστυχώς  στα θύματα και στους πολύ βαριά τραυματισμένους ανθρώπους, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα σε σχολεία του  Δήμου μας που έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά πως πρέπει να οδηγούν σωστά ώστε να προστατεύονται  τα ίδια κ οι γύρω τους.

Ευχαριστούμε τη  Σχολή οδηγών REDI με τους εκπαιδευτές για την ανταπόκριση στην διοργάνωση της εκδήλωσης και  για την εθελοντική προσφορά τους και το ΑΤ  Ρήγα Φεραίου για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Το βιωματικό σεμινάριο  θα  δώσει στους νέους την ευκαιρία  να συνειδητοποιήσουν πως είναι το θέμα της ταχύτητας, οι  δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα,  τι είναι τα σκοτεινά σημεία, σημαντικές γνώσεις για σωστούς οδηγούς.

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να βγούν στον δρόμο με ασφάλεια".