ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Σ. ΚΕΕΕ από Λέσβο: "Υπάρχει η ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα"

Γ. Σ. ΚΕΕΕ από Λέσβο: "Υπάρχει η ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα"

 

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε πως η Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα έχει ζητηθεί:

  • Η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου το οποία προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή.
  • Η θέσπιση πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
  • Θεσμικές παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης στα ενεργειακά τιμολόγια και στα καύσιμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα.
  • Επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε την επιχειρηματική κοινότητα για τη στήριξη στο θέμα του πληθωρισμού, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2023 και ανακοίνωσε το πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στις στέγες των ΜμΕ με 750 εκατομμυρίων ευρώ που έως τον Μάρτιο -είτε υπάρχει δίκτυο είτε όχι, θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα.

«Δεν έχει ανακάμψει ακόμα η εικόνα του νησιού από την μεταναστευτική κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Βαγγέλης Μυρσινίας, προσθέτοντας ότι «πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του βορείου Αιγαίου και χωρίς να καθυστερεί στην αποζημίωση  το μεταφορικό ισοδύναμο». Ακόμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου ζήτησε από την Πολιτεία τη λήψη γενναίων μέτρων για την ανάπτυξη του των νησιών στα πρότυπα στήριξης της Θράκης.  

Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε.,  απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.  Χαράλαμπος Αθανασίου , ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κ. Ιωάννης Μπουρνούς, η βουλευτής Κ.Κ.Ε. Λέσβου, κ. Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ.  Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύντελης.  

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο "Σύμφωνο της Μυτιλήνης"

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνηςπήρε μέρος, ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, στη σύσκεψη εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Μαζί με τους Προέδρους των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ελλάδος, που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο και πώς αυτή μπορεί να στηριχθεί από την Πολιτεία.

Πιο διαβασμένα