ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάλληλες οι συνθήκες για χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου στον κόμβο Βελεστίνου

Τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος
Κατάλληλες οι συνθήκες  για χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου στον κόμβο Βελεστίνου

 

Τη σπουδαιότητα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου Θριασίου Πεδίου, εξήρε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, καθώς όπως επεσήμανε η Ελλάδα αποκτά επιτέλους, καθώς μπαίνει ο θεμέλιος λίθος, το πρώτο logistic center, το πρώτο εμπορευματικό κέντρο της χώρας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Μαγνησίας άδραξε την ευκαιρία απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να υπερθεματίσει για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα χωροθέτησης εμπορευματικού κέντρου και στην Κεντρική Ελλάδα, στον Κόμβο Βελεστίνου, καθώς όπως εμπεριστατωμένα αιτιολόγησε: "Αυτά που γίνονται σήμερα στο Θριάσιο, η σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, η σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, προϋπάρχουν ως υποδομές και έχουν δοκιμαστεί ιστορικά κάποιες άλλες εποχές που η χώρα αναπτυσσόταν, στις αρχές ακόμα του προηγούμενου αιώνα, στη δική μου περιοχή, στο Βόλο. Είναι ίσως ώρα τώρα να χωροθετήσουμε, να δώσουμε τις κατευθύνσεις για μια χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου και στην Κεντρική Ελλάδα ακριβώς πάνω στον Εθνικό Οδικό Άξονα, στον Κόμβο Βελεστίνου, όπου εκεί πάλι υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, υλοποιείται το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου - Λάρισας. Ο ΟΣΕ έχει προκηρύξει μελέτες για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών που καταλήγουν μέσα στο λιμάνι του Βόλου. Το αεροδρόμιο είναι υφιστάμενο. Ο διαγωνισμός παραχώρησης του Λιμένος Βόλου έχει ξεκινήσει, Εθνικό οδικό δίκτυο υφίσταται. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα χωροθετήσει και το τρίτο εμπορευματικό κέντρο της χώρας, ώστε με τους κάθετους και οριζόντιους σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες, με την αξιοποίηση των λιμένων μας πραγματικά η χώρα να έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να αναπτύξει τρία logistics centers τα οποία θα είναι τα εμπορευματικά κέντρα του μέλλοντος και θα φέρνουν πιο κοντά την Ασία και τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη, αλλά και την Αφρική δια μέσω της Ελλάδος. Αυτό, λοιπόν, μπορεί να γίνει και στον Βόλο. Υπάρχουν οι υποδομές, χρειάζονται μελέτες, χρηματοδότηση και βελτίωση, όχι κατασκευή εκ νέου. Στη δική μας περιοχή στον Βόλο, στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία είναι υπαρκτές οι υποδομές".

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. στην αρχή της τοποθέτησής του για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου υπογράμμισε ότι: "Η χώρα μας πρέπει να μετατραπεί σε ενεργειακό και μεταφορικό-συγκοινωνιακό κόμβο και για αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες αποφάσεις και πολύ συγκεκριμένες υποδομές και έργα. Με το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο δημιουργούμε το πλαίσιο για τη συγκεκριμένη, απολύτως αναγκαία για την οικονομία, επένδυση και η πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα, να στηρίξει και την πολεοδομική ανάπτυξη, όπου χρειαστεί, του συγκεκριμένου εμπορευματικού κέντρου και τα συγκοινωνιακά έργα και εν πάση περιπτώσει, ό,τι χρειάζεται σε συνοδά έργα και υποδομές, ώστε αυτό το εμπορευματικό κέντρο γρήγορα να αναπτυχθεί μιας και είναι το πρώτο της χώρας προκειμένου να καταστεί η χώρα μεταφορικός κόμβος, κόμβος συγκοινωνιών και μεταφορών, κόμβος εμπορίου, κέντρο συναρμολόγησης", κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.