ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Εκδήλωση για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το ΚΚΕ

Εκδήλωση για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το ΚΚΕ

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο οργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου διοργανώνει το ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα προβληθεί σύντομο ιστορικό βίντεο. Θα μιλήσει ο Βασίλης Μεταξάς, γραμματέας της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.  

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Τα συνθήματα “Έξω αι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, που κοσμούσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου, στη διάρκεια του τριήμερου ξεσηκωμού, δίνοντας το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο των κινητοποιήσεων, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ… Το ελληνικό αστικό κράτος (σήμερα με κυβέρνηση της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα παλιότερα του ΠΑΣΟΚ) επιδιώκει πάντα τη γεωστρατηγική αναβάθμισή του σε ανταγωνισμό με τη -σύμμαχο στο ΝΑΤΟ- Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποίησε νέες συμφωνίες ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ με νέες βάσεις, σύναψε “στρατηγική εταιρική σχέση” με τη Γαλλία, υπέγραψε συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ… Η περιοχή μας, με τη δρομολόγηση της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε μόνιμη έδρα δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, μπλέκοντας περισσότερο τη Μαγνησία στο κουβάρι του πολέμου…

Το ΚΚΕ, αντλώντας διδάγματα, έμπνευση και δύναμη από την υπερεκατοντάχρονη ιστορική πορεία του, την ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, προχωρά μπροστά, δίνοντας το χέρι σε όποιον σηκώνεται, στις μικρές και τις μεγάλες μάχες που δίνει καθημερινά ο λαός μας. Έτσι ώστε, με δυνατό ΚΚΕ και με μαζική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν οι καιροί, για να γίνει ο λαός μας πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Για να “πάρουν τα όνειρα εκδίκηση” και να γίνει πραγματικότητα  “το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό!“.

πηγή: ertnews.gr