ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ζαγορά Πηλίου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Τη Ζαγορά Πηλίου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Στην Ζαγορά Πηλίου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Όπως αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση, ο Βουλευτής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη Παναγιώτη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, και στη συνέχεια τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Ζαγορίν». Τον Βουλευτή συνόδευσε το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας κ. Κωστής Παπαδόπουλος.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, όπως η τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής που καθιστούν πιο κοστοβόρες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, η έλλειψη ρευστότητας του Δήμου και οι σημαντικές ελλείψεις του σε μόνιμο προσωπικό. Ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, ζήτημα το οποίο ανέδειξε κοινοβουλευτικά στο παρελθόν, με τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου παραμένει παντελώς υποστελεχωμένη και οι απαραίτητες εργασίες γίνονται μόνο με συνδρομή από τεχνικές υπηρεσίες άλλων  Δήμων.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ο Αλ.Μεϊκόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Γενική Ιατρό κ. Βάνα Μακρή και το εφημερεύον προσωπικό και να διαπιστώσει ότι, παρότι έχει τεθεί πολλάκις υπόψην του Υπουργού Υγείας, το ΚΥ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και  σοβαρές ελλείψεις σε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ κωφεύουν συστηματικά σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους όλου του Ανατ. Πηλίου.

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Κράβαρη Ιωάννη και τον εκπρόσωπο του Τμήματος Επικοινωνίας κ. Αντώνη Πολίτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ακρίβεια που έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής, τα ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τον Συνεταιρισμό, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και η ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ,ώστε να συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσεις καταστροφές που σημειώνονται όχι μόνο κατά τη συγκομιδή αλλά και και κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και εμπιστοσύνης στον τόπο, ενώ κατέχει ταυτόχρονα ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία φροντίζει να διατηρεί την τιμή των μήλων προσιτή, ώστε της μήλο της Ζαγοράς να φθάνει στο τραπέζι όλων των καταναλωτών της χώρας», τόνισε ο Βουλευτής.