ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κων. Μαραβέγιας: Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει και μας καθοδηγεί

Κων. Μαραβέγιας: Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει και μας καθοδηγεί

 

 

Με αφορμή την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, αναφέρει σε μήνυμά του τα ακόλουθα: 

Συμπληρώνονται σήμερα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που συνιστά μία κορυφαία πράξη αντίστασης και ένα διαχρονικό σύμβολο αγώνα, τόλμης και ηρωϊσμού. 

Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική πρόοδο. 

Σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά και τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αν το πιστέψουμε με πάθος, ενότητα και ομοψυχία. Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει και μας καθοδηγεί, αναδεικνύοντας την ανάγκη για καλύτερη θωράκιση των θεσμών απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους. 

Σε μια εποχή που τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και σταθερό, ο αγώνας για τα ιδανικά και τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, θα πρέπει να είναι διαρκής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια ευκαιρία αναστοχασμού και περισυλλογής, μια αφορμή να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τον λαό μας.