ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επισκέψιμα Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας Κάρλας και Κέντρο Πληροφόρησης

Επισκέψιμα Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας Κάρλας και Κέντρο Πληροφόρησης

Ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας των έργων ανάδειξης περιβάλλοντος Λίμνης Κάρλας και συγκεκριμένα:

1. Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου (Μουσείο Κάρλας) στα Κανάλια σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

• Για μεμονωμένους επισκέπτες και ολιγομελείς ομάδες (έως 10 άτομα) Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00.

• Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών (σχολεία, σύλλογοι, οργανωμένες εκδρομές κ.ά.) μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης (καθημερινά από 10:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 24280 – 73856).

Οι επισκέπτες του Εκθεσιακού Κέντρου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου (χλωρίδα, πανίδα, οικοσυστήματα) και τη μακρόχρονη αλληλεπίδρασή του με την ανθρώπινη παρουσία, η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη του μοναδικού πολιτισμού της περιοχής λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου.

2. Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας για μεμονωμένους επισκέπτες και ομάδες επισκεπτών μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης (καθημερινά από 10:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 24280 – 73856).

Στο Κέντρο Πληροφόρησης, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων εποπτικών μέσων, παρουσιάζεται το σύνολο των τεχνικών έργων δημιουργίας του Ταμιευτήρα της Κάρλας, καθώς και η μέχρι τώρα πορεία επανασύστασης του λιμναίου οικοσυστήματος.