ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πού είναι εντονότερα τα καιρικά φαινόμενα

Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πού είναι εντονότερα τα καιρικά φαινόμενα
EUROKINISSI

Σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα, στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στην Πελοπόννησο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια, ιδιαίτερα από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με ίδιες 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr - efsyn.gr

Πιο διαβασμένα