ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Σπίρτζης και Ν. Βούτσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στον Βόλο

Χρ. Σπίρτζης και Ν. Βούτσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στον Βόλο

Ζύμωση με την τοπική κοινωνία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, με απώτερο στόχο να διευρύνει την εκλογική του βάση ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί στην αίθουσα του ΤΕΕ, στις 18:00, ημερίδα παρουσίασης "των προγραμματικών θέσεων του κόμματος για την επερχόμενη προοδευτική διακυβέρνηση".

Ομιλητές θα είναι οι Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α΄ Αθήνας, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Χρήστος Σπίρτζης,βουλευτή Ανατολικής Αττικής, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι κ.κ. Σπίρτζης και Βούτσης θα εξειδικεύσουν τους έξι άξονες του προγράμματος του όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της κοινωνίας αλλά κυρίως πολίτες σε μια συζήτηση των αναγκών τους.

Οι άξονες στους οποίου βασίζονται οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστούν σήμερα Δευτέρα είναι οι εξής:

  1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες
  3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές
  4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ
  5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ
  6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί.

πηγή: taxydromos.gr