ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η συμβολή των Σαρακατσαναίων το 21"

Συνεργασία Δήμου Αλμυρού και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων για την έκδοση βιβλίου
"Η συμβολή των Σαρακατσαναίων το 21"

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΑΙ Π.Ο.Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΩ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2022  οργανώθηκε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Αλμυρού, της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ) με τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστο  Τριαντόπουλο, τον  Δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο και την Αντιδήμαρχο κ. Αρετή Μπέη.

Εκ μέρους  του Δ.Σ  της Π.Ο.Σ.Σ. συμμετείχαν, οι κ.κ.  Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, Παναγιώτης Μπάρμπας, Δημήτρης Γαλλής,   Αθανάσιος Καρυώτης  υπεύθυνος  ηλεκτρονικής εφημερίδας  «Ηχώ των Σαρακατσαναίων», ο κ. Αχιλλέας Τιμπλαλέξης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, εθελοντές της Π.Ο.Σ.Σ.,  καθώς και  Σαρακατσαναίοι της πόλης του Αλμυρού.

Κατά την συζήτηση δηλώθηκε ότι σε επόμενη συνάντηση θα προσκληθεί, μόλις συγκροτηθεί σε σώμα  και το Δ.Σ. του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων.

Η συνεργασία είχε ως θέμα την έκδοση του ιστορικού βιβλίου: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων το 21». Συζητήθηκαν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες πριν την έκδοση του βιβλίου, η οποία άλλωστε βρίσκεται στο τελικό στάδιο  και συγκεκριμένα στο  τυπογραφείο της Βουλής. Επίσης έγινε μια πρώτη προσέγγιση της εκδήλωσης για την παρουσίαση του στο ευρύ κοινό.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού  κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος  συνεχάρη την Ομοσπονδία  για το εύρος των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει, τόσο στην προώθηση της παράδοσης μας, όσο και για την συμβολή της στην ανάδειξη και καταγραφή της συμμετοχής των Σαρακατσαναίων στους αγώνες του Έθνους.  Δήλωσε ακόμη ότι στον Αλμυρό και τα περίχωρα του, κατοικούν και συμβάλλουν στην πρόοδο της περιοχής πολλοί Σαρακατσαναίοι, για τούτο θεωρεί ότι είναι χρέος απέναντι τους η συμμετοχή του Δήμου στην εν λόγω έκδοση.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ και διαχρονικός  εθελοντής της Π.Ο.Σ.Σ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος για ακόμη μία φορά είχε καθοριστικό ρόλο στην  έκδοση ενός Σαρακατσάνικου πονήματος και  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία και το αποτέλεσμα της συνεργασίας, η οποία έγινε  στο τόπο καταγωγής του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ευχαρίστησε τον  Υπουργό, τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο (της οποίας η συμβολή στην έκδοση υπήρξε καταλυτική), για τη συμμετοχή του Δήμου στην έκδοση του βιβλίου, το οποίο συνέγραψε ο ιστοριοδίφης-συγγραφέας  και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής  της  Π.Ο.Σ.Σ. κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας   και  επισήμανε για  ακόμη  μια φορά, ότι οι  Έλληνες, όταν βάζουν το «ΜΑΖΙ» πάνω από το εγώ μεγαλουργούν.