ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ανασκόπηση και ο απολογισμός του 2022 από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Η ανασκόπηση και ο απολογισμός του 2022 από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Το 2022 αποτέλεσε το 33ο έτος ιστορίας για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, και ήταν το πιο δημιουργικό, καθώς όσα πέτυχαν το σωματείο και τα εκατοντάδες μέλη του μέσα στον χρόνο, θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να καταγραφούν αναλυτικά.

Μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας το 2020-21, τα πράγματα επέστρεψαν στους ρυθμούς που ο ΣΔΥΒ είχε συνηθίσει, ενώ νέες καινοτομίες προστέθηκαν σε όσα έκανε ο σύλλογος στον χρόνο που πέρασε. Ανάμεσα σε όσα έγιναν μέσα στο έτος αυτά είναι τα κυριότερα 

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου επανήλθε και έγινε στις 27 Μαρτίου με εκατοντάδες παρουσίες από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας πραγματοποίησε το μεγαλύτερο εγχείρημα της ως τώρα πορείας του αλλάζοντας τη διαδρομή και θέτοντας διεθνή standards στη διοργάνωση. Η επίσημη μέτρηση και η πιστοποίηση της απόστασης από μετρητή της WA και AIMS (ο πρώτος και μοναδικός αγώνας όλων των εποχών που κάνει κάτι τέτοιο στη Μαγνησία), η χάραξη της νέας πορείας που για τα πρώτα 4 χιλιόμετρα περνά μέσα στην πόλη και τις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος και Λαμπράκη, αύξησαν τις απαιτήσεις για την οργάνωση, και χάρη στη σύμπραξη όλων των φορέων, των υποστηρικτών και των εθελοντών, όλα πήραν άριστα. Γενικότερα ο Βόλος και η Μαγνησία ωφελήθηκαν πολλαπλά μέσω του αθλητικού τουρισμού που προξένησε ο Ημιμαραθώνιος, και είναι χαρακτηριστικό ότι από βδομάδες πριν, είχαν κλειστεί όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου για το 3ημερο.

Η δικαίωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου επισφραγίστηκε λίγο καιρό μετά, σε μία όμορφη εκδήλωση, με την απόδοση 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο του Βόλου. Η αντίστοιχη προσφορά του αγώνα του 2023 θα γίνει προς τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Ακόμη 4 αγώνες διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε ο ΣΔΥΒ στο 2022. Πιο συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου έκανε το 1ο Κριθαριά Trail, τον πιο παραθάλασσιο ορεινό αγώνα της Ελλάδας, στο «αυτοδημιουργημένο» μονοπάτι που έφτιαξαν μέτρο προς μέτρο ο Γιώργος Καλαντζής και αθλητές. Στις 12 Ιουνίου έκανε τον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου, στις 17 του Σεπτέμβρη, το 1ο Pelion Night Trail, ενώ στις 27 Νοεμβρίου, το 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail.

Εκτός αυτών, η «1η Πεζοπορία Πηλίου Δημήτρης Παπαχρήστος» έγινε την Κυριακή 15 Μαΐου στη διαδρομή Άγιος Ονούφριος - Σταγιάτες - Άγιος Ονούφριος, στα μέρη που έμενε και προπονούταν ο Δ. Παπαχρήστος, δρομέας μέλος του ΣΔΥ Βόλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 Μαΐου 2021 παρασυρόμενος από αυτοκίνητο με εγκατάλειψη, λίγο πριν ολοκληρώσει την ποδηλατική του προπόνηση.

Στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου έτρεξαν συμβολικά τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου στις 6 Νοεμβρίου στην παραλία της πόλης, ενώ λίγο καιρό πριν, μετείχαν στο «Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου» που έγινε στη γενέτειρα της μεγάλης αθλήτριας.

Το Σάββατο 14 Μαΐου έγινε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας με την υποστήριξη του ΣΔΥ Βόλου το ποδηλατικό Brevet Πηλίου 200 χιλιομέτρων.

Και βέβαια, η Πρωτοχρονιά του 2022 ξεκίνησε με την καθιερωμένη εορταστική προπόνηση από τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου από την παραλία προς τα Πευκάκια.

Οι ομαδικές προπονήσεις των μελών του ΣΔΥ Βόλου επανήρχησαν και γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα.

Δύο Θεσσαλοί Σπαρταθλητές, ο Νίκος Κόντης και ο Σπύρος Σπυρόπουλος έτρεξαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου τον «Πανθεσσαλικό Δρόμο» 270 χιλιομέτρων κάνοντας τη διαδρομή Λάρισα – Βόλος – Φάρσαλα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Λάρισα, με την υποστήριξη του ΣΔΥΒ στην περιοχή μας.

Κάτι περισσότερο μετά από ενάμισυ χρόνο από όσα διαδραματίστηκαν στην πεζοπορία στη Μακρινίτσα Πηλίου, εκδικάστηκε η υπόθεση και βγήκε η απόφαση, η οποία είναι αθωωτική. Έτσι το πρόστιμο των 5.000 ευρώ δεν ισχύει, και βέβαια δεν υπάρχει ποινή προς τους πεζοπόρους.

Την μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη, του προέδρου που ανέδειξε τον σύλλογο, τίμησαν και φέτος τα μέλη του ΣΔΥΒ.

Τον Απρίλιο ο δρομέας - μέλος του ΣΔΥ Βόλου Νίκος Δεληστάθης έφυγε από τη ζωή, και όλες οι συμμετοχές του συλλόγου στους αγώνες της 17/4 αφιερώθηκαν στη μνήμη του.

Τα μέλη του συλλόγου και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα. Ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211.

Ιδιαίτερα επαινέθηκε σε όλη την Ελλάδα η 8χρονη Κατερίνα Βαούτη που μαζί με τον 13χρονο αδελφό της Γιάννη και τον πατέρα της Νίκο, έτρεξε σε αγώνες trail.

Σε όλη την Ελλάδα

Την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή όλων των εποχών για οποιοδήποτε άθλημα από όλη τη Μαγνησία, πραγματοποίησε ο ΣΔΥ Βόλου στις 12 – 13 Νοεμβρίου, αγωνιζόμενος με 152 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Για πρώτη φορά μάλιστα μέλη του ΣΔΥΒ έγιναν και εθελοντές στη διοργάνωση.

Ο ΣΔΥΒ μέσα στο έτος έτρεξε σε 215 αγώνες, που γίνονται 301 μαζί με τις συμμετοχές στις παράλληλες αποστάσεις που είχαν πολλοί από αυτούς. Οι αντίστοιχοι αριθμοί του 2021 ήταν 87 και 136.

Οι πόλεις και οι περιοχές της Ελλάδας πλην Μαγνησίας που αγωνίστηκαν τα μέλη του συλλόγου, είναι οι εξής : Άγιος Δημήτριος Αττικής, Άγιος Κοσμάς Αθήνα, Αγία Παρασκευή Αττικής, Αγκίστρι Αττικής, Αγρίνιο, Αδριανή Δράμας, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αλίαρτος, Αλμωπία, Άλσος Βέικου Γαλάτσι, Αμπελοχώρι Ιωαννίνων, Αρκοχώρι Νάουσας, Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας, Βαμβακού Λακωνίας, Βέροια, Βουλιαγμένη, Βουτσαράς Ιωαννίνων, Βροντού, Γεντίκι Λάρισας, Γεωργίτσι Λακωνίας, Γιαννιτσά, Γουμένισσα, Γράμμος, Γρεβενά, Δεσκάτη, Δεσφίνα, Δίρφυς, Δροσοχώρι Ιωαννίνων, Έδεσσα, Ελευθερούπολη Καβάλας, Εμπόριο Εορδαίας, Ερέτρια, Ζαγόρι, Θεσπιές – Θερμοπύλες, Θεσσαλονίκη, Θρακομακεδόνες, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καλλίδρομο Όρος, Καλλιθέα, Καλλίφυτο, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καστοριά, Κάστρο Άργους, Κατερίνη, Καυτατζόγλειο Στάδιο, Κερκίνη, Κέρκυρα, Κεφαλάρι Δράμας, Κεχριές, Κηφισιά, Κιλκίς, Κίσσαβος, Κομοτηνή, Κουφάλια, Κραννώνας Λάρισας, Κρόκος Κοζάνης, ΚΠΙΣΝ Αθήνα, Κρικελοπόταμος, Κύργια, Λαγκαδάς, Λαμία, Λάρισα, Λευκόγεια Νευροκοπίου, Λευκοπηγή Κοζάνης, Λιβαδειά, Λιβάδι Θεσ/κης, Λυκαβηττός, Μαλακάσα, Μαμαλή Βερδικούσιας, Μαυρομάτι Καρδίτσας, Μεθώνη, Μενδενίτσα, Μεταμόρφωση Αττικής, Μέτσοβο, Μονοδένδρι Λακωνίας, Νάουσα, Ναύπλιο, Νεάπολη Κοζάνης, Νευροκόπι, Νυμφαία Κομοτηνής, Ξάνθη, Ξηρολίβαδο, ΟΑΚΑ, Οίτη, Αρχαία Ολυμπία, Όλυμπος, Ορεστιάδα, Οχυρό Νευροκοπίου, Παγγαίο, Πάικο, Παλαμάς, Παλαιοί Πόροι, Παλαιόχωρα Χανίων, Παπάγου, Παρανέστι Δράμας, Παρνασσός, Πάρος, Πάτρα, Πεδίο Άρεως Αθήνα, Πειραιάς, Πετρούσα, Λίμνη Πλαστήρα, Πλαταιές – Δελφοί, Πολύγυρος, Πρωτοχώρι Κοζάνης, Πτολεμαΐδα, Ράξα, Ράχες. Ρέθυμνο, Ροδόπη, Ρόδος, Ροδοχώρι Νάουσας, Σαραντάπορο, Σέϊχ Σου, Σέρρες, Σίφνος, Σκουριές Χαλκιδικής, Σμόλικας, Σπέτσες, Στρατονικό Όρος, Στυλίδα, Στύρα, Δάσος Συγγρού, Σύρος, Συρράκο Ιωαννίνων, Σφακιά, Ταΰγετος, Τείχιο Δωρίδας, Τήνος, Τρίκαλα, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης Αθήνα, Τσαριτσάνη, Τύρναβος, Φαλάνη, Όρος Φαρμακά Αργολίδας , Φάρσαλα, Φολόη, Χαλάνδρι, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος, Ψάθα Αττικής, Ωραιόκαστρο Θεσ/κης.

Αυτοί ήταν οι κυριότεροι αγώνες που έτρεξε ο ΣΔΥΒ στο 2022 :

152 συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 12-13/11 (διήμερη εκδρομή με 2 λεωφορεία, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων)

51 συμμετοχές στον 13ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα 13/3 (εκδρομή με λεωφορείο)

38 στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» 10/4

32 στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 17-18/9

32 στον Αχίλλειο Άθλο Φάρσαλα  25/9

31 στον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 15/10

29 στον 11ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου Λάρισα 8/5

25 στο 5ο Γεντίκι Trail Λάρισα 20/2

20 στο 11ο Zagori Mountain Running 23-24/7

17 στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος - Λάρισα 11/12

16 στο Stylida City Race 9/7

14 στον Kissavos Mararthon Race 2022 1/5

12 στον 5ο Ορειβατικό Αγώνα Τσαριτσάνης 3/4

10 στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου 11/9

Ξεχώρισαν επίσης :

8 στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας 20/3

8 στον Ευχίδειο Άθλο 215, 107,5 και 55χλμ 8/5

8 στο 2ο Falani Run 22/5

8 στον 6ο Αγώνα Δρόμου «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» Μεθώνη 18/6

8 στον Olympus Marathon 24-26 Ιουνίου
6 στον Δρόμο Αθανάτων 140χλμ Τρίπολη - Σπάρτη - Μυστράς - Καλαμάτα

Στη Μαγνησία, εκτός από τους αγώνες που διοργάνωσε και συνδιοργάνωσε ο ΣΔΥΒ στο 2022, τα μέλη του έτρεξαν και στους εξής :

43 συμμετοχές 6ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» 2/10
35 21ος Ρήγειος Δρόμος Βελεστίνο 16/10
25 10o Skiathos Trail Run 22/5
20 20ος Αγώνας Θυσίας, Δράκεια Πηλίου 11/12
18 3ος Καραμάνειος Δρόμος Υγείας Δράκειας 18/7
13 Ultra Pelion Trail 5-6/11
34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 16-17/7
Τρέχω για τη Φλόγα 9/10
Alonissos Challenge 12/6

Σε όλη την Ευρώπη!

16 αθλητές του ΣΔΥΒ ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, και έτρεξαν ως εξής ανά την Ευρώπη : Μαραθώνιος του Άμστερνταμ οι Ανθούλα Γιακά, Αλέξανδρος Ακρίβος, Βασίλης Μπάρδας - Ημιμαραθώνιος Χρήστος Γκουβάνης - 8χλμ. Αγγέλα Χατζησταματίου. Μαραθώνιος Ρότερνταμ Νίκος Μόσιος. Μαραθώνιος Κολωνίας Ευαγγελία Παπαχρήστου. Μαραθώνιος Μονάχου Παντελής Τουρτούρης. Μαραθώνιος Πάφου Βάσω Τασιώνη. Μαραθώνιος Βελιγραδίου Φανή Χασιώτη - και Ημιμαραθώνιος Μάνος Τζώρτζης. City Night Βερολίνου 10km Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Διάφορους αγώνες στην Κύπρο η Μάρω Μακροθανάση. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων στη Μπράγκα Πορτογαλίας, και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Βετεράνων στο Νόβο Μέστο Σλοβενία ο Στράτος Συμεωνίδης με πολλές διακρίσεις. Στην ποδηλασία, στην Τσεχία και στους Δολομίτες Ιταλίας ο Γιάννης Κλόκας. Στο τρίαθλο, ο Χαράλαμπος Μάνδρος στο Λάχτι Φινλανδίας.

17 δρομείς του ΣΔΥΒ κέρδισαν έναν ή περισσότερους αγώνες στη γενική κατάταξη ανδρών/γυναικών. Αυτοί είναι οι Χρήστος Αγνουσιώτης, Χρήστος Βαλιάντζας, Γιώργος Δαφνής, Μίλτος Καραπιπέρης, Στέλιος Μόλικο, Φιλάρετος Μπούκης, Εύη Μυλωνά, Μάρθα Ξηροφώτου, Χρήστος Παρασκευάς, Γιώργος Παρίσσης, Δήμητρα Πουλούλη, Κατερίνα Putz, Νίκος Σκούταρης, Βάνα Σπύρου, Στράτος Συμεωνίδης, Βασίλης Τιμπλαλέξης, Ζήσης Τσουρέλης. Άλλοι 54, και πιο συγκεκριμένα οι Μιχάλης Άκερμαν, Θεοδοσία Αποστολοπούλου, Κλαίρη Βασιλείου, Λίνος Βίγκλας, Ανδρέας Βύρλιος, Πέτρος Γεωργούλας, Θάνος Γουλομήτρος, Λίνα Δανιηλίδη, Αμβρόσιος Δημητριάδης, Μαρία Διαμαντοπούλου, Ντέμα Ιωαννίδου, Τζώρτζια Ιωάννου, Κατερίνα Καρακουλάκη, Μίλτος Καραπιπέρης, Αντώνης Κόπανος, Απόστολος Κουβλάκης, Έλενα Κουμπή, Στέργιος Κουσκουρίδας, Απόστολος Κουτσουμπές, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Βούλα Μακεδόνα, Μάρω Μακροθανάση, Άσπα Μανταλιανού, Χαράλαμπος Μαντζίρης, Ευδοκία Μαρκά, Κατερίνα Ματσουκά, Στέλιος Μόλικο, Σταυρούλα Μορφογιάννη, Νίκος Μόσιος, Στέφανος Μουρογιάννης, Φιλάρετος Μπούκης, Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Απόστολος Νέος, Ηλίας Νόλης, Δημήτρης Οικονόμου, Κώστας Παλάντζας, Λίνα Παπακυριαζή, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Νεραντζούλα Πραγματευτή, Κάλλη Σαράφη, Αποστόλης Σαλαμούρας, Νίκος Σιδηρόπουλος, Κωνσταντία Σκορδά, Κώστας Σκοτίδης, Θεόδωρος Στόρτος, Έλλη Τασιά, Αλεξία Τζήμου, Παντελής Τουρτούρης, Κώστας Τσεκερίδης, Τόνια Τσιρογιάννη, Θανάσης Χάδος, Κώστας Χατζηευφραιμίδης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Λευτέρης Χουρδάκης, ανέβηκαν στο βάθρο σε αγώνες, είτε της τριάδας της γενικής κατάταξης, είτε των κατηγοριών.

Πολλές μεγάλες διακρίσεις και πρωτιές κατέγραψε ο Χρήστος Παρασκευάς σε αγώνες υπεραποστάσεων. Ο ίδιος και οι Μάρθα Ξηροφώτου, Θωμάς Μαλιαχόβας, Κώστας Αγλαΐνης, Κώστας Τσουράπας, Μπάμπης Δοδοντζίδης με τους χρόνους τους τους στον Δρόμο Αθανάτων 140χλμ, έπιασαν το όριο για το Σπάρταθλο. Στη λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων του 2022 εντάχθηκαν στους άνδρες οι Ανδρέας Βύρλιος (Θεσσαλονίκη 2:49:59), Ζήσης Τσουρέλης (Θεσ/κη 2:51:56), Βασίλης Τιμπλαλέξης (Αθήνα 2:59:42), και στις γυναίκες οι Βάνα Σπύρου (Θεσσαλονίκη 3:37:55), Ανθούλα Γιακά (Άμστερνταμ 3:55:21), Μαρία Διαμαντοπούλου (Θεσσαλονίκη 3:56:05).

Εκτός από τους αγώνες τρεξίματος σε δρόμους, βουνά, στίβους, οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου μετείχαν και σε πολλά ακόμη αθλήματα όπως σε τρίαθλο, δίαθλο, ποδηλασία, κολύμβηση, κωπηλασία, επίσης σε πεζοπορίες, Via Cordata.

Ο ΣΔΥ Βόλου συνεργάστηκε και στο 2022 άψογα με όλους τους φορείς, τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας (συνδιοργανωτές σε αγώνες), τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, Λιμενικό, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την Τροχαία, τα σωματεία και συλλόγους της περιοχής, την True Adventure, τις επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί του συλλόγου και των αγώνων του όπως Mati Mati, ΕΨΑ, Pharmnet, Zakcret, Όμιλος Ηρακλής, ΔΙΟΣ, FIX άνευ, Καρακατσάνης, Vibram Sole Factor Volos, Hotel Vallis, Γιασεμί, Frenzy, Φιλομήλα, RunningNews.gr, τις εφημερίδες, sites, ΜΜΕ που προέβαλαν τις δραστηριότητες του ΣΔΥ Βόλου και τους ευχαριστεί όλους. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου, Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα, Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», Πολιτιστικό/Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου Πηλίου, Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονα. Εξίσου συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, και με όλους τους Συλλόγους Δρομέων Υγείας της Ελλάδας, όπως και με τις Οργανωτικές Επιτροπές των Μαραθωνίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και όλων των διοργανώσεων.

Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συμβολή του τον γιατρό και δρομέα του συλλόγου, πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος είναι 365 μέρες τον χρόνο κοντά στον σύλλογο, και σε κάθε μέλος του. Τον ευχαριστεί καθώς στις δύσκολες εποχές που ζούμε, βοηθά άμεσα κάθε δρομέα και κάθε πολίτη, αποδεικνύοντας ότι εκτός από εξαίρετος γιατρός και αθλητής, είναι πάνω από όλα άνθρωπος.

Ο σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη του και τους εθελοντές που κάθε ένας διαθέτοντας προσωπικό χρόνο, κόπο και ιδρώτα οδηγούν τον σύλλογο και το άθλημα στα αξιοθαύμαστα επίπεδα πανελλήνιας επιτυχίας και αναγνώρισης.

 
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου εύχονται σε όλο τον κόσμο

Ευτυχισμένο το 2023 με πολλά χιλιόμετρα και με ατελείωτες δράσεις!