ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Χαιρέτησαν τον κόσμο του Βελεστίνου οι Time Circus!

Εντυπωσιάστηκαν οι Βελεστινιώτες από το... πλοίο ξηράς με το οποίο διασχίζει την Ελλάδα η δημιουργική κολεκτίβα της Αμβέρσας
Χαιρέτησαν τον κόσμο του Βελεστίνου οι Time Circus!

Από την Αμβέρσα έως την Ελευσίνα, η δημιουργική κολεκτίβα TimeCircus, διανύει πεζή την Ευρώπη με ένα τροχήλατο όχημα - ένα πλοίο ξηράς (το Landship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα.

Σκοπός τους να φτάσουν στην τελετή έναρξης της "2023 - Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" ενώ, όπως είχανε ανακοινώσει, σήμερα πέρασαν και από το Βελεστίνο υπό τη συνοδεία αστυνομικού οχήματος.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το protothema.gr, ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2022 με τα πόδια από το Βέλγιο, διέσχισαν την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα, και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της "2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης".

Θα έχουν διανύσει πεζή 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες!

Στόχος των TimeCircus με την άφιξή τους στην Ελευσίνα, είναι να κατασκευάσουν με τη συμμετοχή των κατοίκων, το The ARK - ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Στο κέντρο του The Ark θα δεσπόζει το landship, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ` όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε την ομάδα στο Facebook