ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με όμορφες εικόνες και με Πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο ξεκίνησε το 2023 για τον ΣΔΥ Βόλου

Με όμορφες εικόνες και με Πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο ξεκίνησε το 2023 για τον ΣΔΥ Βόλου

Λίγες ώρες μετά την έλευση του 2023, και πιο συγκεκριμένα στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, έγινε η πρώτη εκδήλωση του έτους από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς τα μέλη του συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης, στον χώρο της αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου Βόλου και έκαναν το πρώτο τους τρέξιμο για το νέο έτος. Οι ρυθμοί δεν ήταν αγωνιστικοί, και κάθε ένας επέλεξε να διανύσει όποια απόσταση ήθελε. Άλλοι έτρεξαν μόνο στην παραλία, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που έφτασαν ως τις Αλυκές.

Γενικότερα και εκτός αυτού του ομαδικού τρεξίματος, την 1η Ιανουαρίου, εκατοντάδες μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν την πρώτη τους προπόνηση για το καλό του χρόνου.

Την Πρωτοχρονιά επίσης ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο "Ιάσων" πραγματοποίησε όπως κάθε πρώτη ημέρα του χρόνου, την καθιερωμένη εκδήλωση με την κοπή της βασιλόπιτας. Ο σύλλογος του Ιάσονα μάλιστα προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στις Άσπρες Πεταλούδες, και στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων, όπως κάνει κάθε χρονιά προς διάφορα ιδρύματα της περιοχής μας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πολλά μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, που άσκησαν την εναλλακτική τους δραστηριότητα και έκαναν το πρώτο χειμερινό μπάνιο του 2023.

Το 2022 είχε κλείσει επίσης αγωνιστικά από τον ΣΔΥΒ. Ο τελευταίος αγώνας στον οποίο μετείχαν μέλη του, ήταν το CHALANDRI Run the Christmas Night 5,4χλμ που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου. Οι συμμετοχές ήταν 629, και κάτι παραπάνω από καλά πήγαν οι 2 αθλητές του ΣΔΥΒ που έτρεξαν στον αγώνα, καθώς ο Νίκος Σκούταρης τερμάτισε 5ος με 19:53 και ο Βασίλης Τιμπλαλέξης 6ος με 20:09.

Το επόμενο μεγάλο γεγονός που θα γίνει από τον ΣΔΥΒ, είναι η κοπή της πίτας του. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Σταφίλοι» το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ετοιμασία του 7ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου (σε περίπτωση που οριστούν εθνικές εκλογές για τότε, ο αγώνας θα μεταφερθεί αυτόματα για τις 9 Απριλίου). Μέσα από τον Ημιμαραθώνιο Βόλου φέτος θα ενισχυθεί η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, αντίστοιχα όπως έγινε πέρυσι που προσφέρθηκαν 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Για την καλύτερη οργάνωση και για τον προγραμματισμό των μελών του, ο ΣΔΥΒ ενημερώνει για τους κυριότερους αγώνες του 2023 που έχουν οριστεί ως τώρα. Στο καλεντάρι θα προστεθούν πολλοί ακόμη αγώνες, μόλις θα ανακοινωθούν από την κάθε διοργάνωση.

22 Ιανουαρίου Λέβαδος 2023
19 Φεβρουαρίου Γεντίκι Trail 6 2023
5 Μαρτίου Katerini Run 2023
12 Μαρτίου 14ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος
19 Μαρτίου 12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
26 Μαρτίου 2ος Μυρμιδόνων Άθλος Φάρσαλα (trail)
2 Απριλίου 7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου
30 Απριλίου 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»
7 Μαΐου 12ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα
27 Μαΐου Ursa Trail 2023 Μέτσοβο
22 Ιουλίου 12ο Zagori Mountain Running 2023
21 Οκτωβρίου 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2023
11-12 Νοεμβρίου 40ος Μαραθώνιος Αθηνών, «ο Αυθεντικός» 2023