ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΡΕΤΡΟ

Ο Νότης Μαυρουδής στο Γυμνάσιο Βελεστίνου

Ο διακεκριμένος συνθέτης είχε επισκεφτεί το Γυμνάσιο για να μεταφέρει τις εμπειρίες του από τη δεκαετία του `60, με αφορμή μία θεατρική παράσταση του σχολείου
Ο Νότης Μαυρουδής στο Γυμνάσιο Βελεστίνου

Ο εκ των πρωτεργατών του νέου κύματος πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 77 ετών, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από ύψος τριών μέτρων στο σπίτι του στο Πήλιο.

*Νότης Μαυρουδής: Ανήσυχο πνεύμα που δίδαξε ήθος 

Αναφορικά με την επίσκεψή του στα μέσα της δεκαετία του 2000 στο Γυμνάσιο Βελεστίνου η κ. Αξούγκα, που υπηρέτησε τη σχολική μονάδα του Βελεστίνου διηγείται στο Μουσικό Βαγόνι: "Πρέπει να ήταν η χρονιά 2005, όταν το Γυμνάσιο ανέβασε στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής το έργο «Δεκαετία του `60», με αναφορά σε όλα τα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελλάδα".

"Η δεκαετία αυτή σφράγισε τον τόπο μας με μία έκρηξη καλλιτεχνικής δημιουργίας σε τομείς όπως η Μουσική, η Ποίηση, η Ζωγραφική κ.α.", σημειώνει η εκπαιδευτικός - θεολόγος, προσθέτοντας: "Τότε λοιπόν, προσκλήθηκε ο Νότης Μαυρουδής να μας δώσει πληροφορίες για τη μουσική στις Μπουάτ και για τη συνεργασία του με μεγάλα ονόματα της εποχής εκείνης.

Τον συνόδευε η γυναίκα του Βάσω, ακούραστη συμπαραστάτρια σε όλη του τη ζωή". 

Η Τατιάνα Κουτσιμάνη - Μουσικός, η Κατερίνα Αξούγκα - Θεολόγος, ο Σπύρος Βουτσινάς - Χημικός, ο τότε Διευθυντής Δημήτρης Παπανικολάου - Φιλόλογος και ο Νότης Μαυρουδής με την γυναίκα του Βάσω στο γραφείο των εκπαιδευτικών. Στη δημιουργία της παράστασης συμμετείχε και η φιλόλογος κ. Παπαδημητρίου

Όσο για την εντύπωση που άφησε σε καθηγητές και μαθητές, η κ. Αξούγκα σημειώνει με δόσεις θαυμασμού και νοσταλγίας πως "ήταν πολύ καταδεκτικός, απλός, πολύ σεμνός παρ` όλη τη γνώση και τη φήμη που είχε στο χώρο του.

Σημαντικό επίσης να τονιστεί πως πίστευε πολύ στη διάδοση του Πολιτισμού στα σχολεία από πρόσωπα που υπήρξαν δημιουργοί του"

Ο Νότης Μαυρουδής αφηγείται στους μαθητές του σχολείου

 

Πιο διαβασμένα