ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποια είναι η διαδικασία βήμα - βήμα και οι δικαιούχοι

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1000 ευρώ αγορές
Market pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποια είναι η διαδικασία βήμα - βήμα και οι δικαιούχοι

To πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους του Μarket pass που θα δώσει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα νοικοκυριά από το τσουνάμι της ακρίβειας.

Το Market Pass μπορεί να δαπανηθεί για αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, στο βαθμό που οι πωλητές χρησιμοποιούν POS.

Κάθε μήνα έως και τον Ιούλιο, το υπουργείο Οικονομικών θα πιστώνει είτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς είτε τις άυλες ψηφιακές κάρτες των δικαιούχων με ποσά που κυμαίνονται από 22 έως και 72 ευρώ με τον συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου να φτάνει τα 650 εκατ. ευρώ και να χρηματοδοτείται από τον φόρο στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr εδώ

Πιο διαβασμένα