ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων

Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων

Tο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στη δράση με τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων. Ειδικότερα στο Βόλο στον τομέα της λογιστικής θα λειτουργήσουν 80ώρες/πρόγραμμα 400 ευρώ ανά συμμετέχοντα τρία προγράμματα και θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο κτίριο Ματσάγγου. Όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν δωρεάν πιστοποίηση, που σε άλλες περιπτώσεις κοστίζει τουλάχιστον 150€.

Πρόκειται για το έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5174739)”» στο πλαίσιο της δράσης: “SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations) - Δράση 16913”.  Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Τα προγράμματα κατάρτισης είναι:

1ο Πρόγραμμα: Χρήση EXCEL στα Οικονομικά και τις Επιχειρήσεις (Advanced Excel)

Σκοπός δημιουργίας του Excel ήταν η ικανοποίηση της ανάγκης για συνεχείς υπολογισμούς, που θα μπορούσαν να αναλυθούν, να οργανωθούν και να παρουσιασθούν με αποτελεσματικό και ελκυστικό τρόπο.
Το Excel ανήκει στην κατηγορία «Λογιστικά ή Υπολογιστικά Φύλλα» και αυτό γιατί με την πάροδο του χρόνου αντικατέστησε τα φύλλα που χρησιμοποιούσαν οι λογιστές. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταχωρούν και να επεξεργάζονται δεδομένα, να κάνουν αριθμητικές, μαθηματικές και οικονομικές πράξεις και τα αποτελέσματα να εμφανίζονται με τη μορφή γραφημάτων. 

2ο πρόγραμμα: Ψηφιακές δεξιότητες μηχανογραφημένη λογιστική & οργάνωση αποθήκης

-         Φορολογική & Μηχανογραφημένη Λογιστική
- Ανάλυση Παραστατικών και Εντύπων,
- Καταχώρηση Τριμήνου Ατομικής Επιχείρησης σε βιβλία Εσόδων – Εξόδων,
- Καταχώρηση Τριμήνου Εταιρείας Ο.Ε. σε Βιβλία Εσόδων – Εξόδων,
- Καταχώρηση Τριμήνου Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών,
- Ανάλυση Ερμηνεία & Εφαρμογή του Ν. 4172/13.
- Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φορολογικού Έτους 2021.
- Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Μισθωτού Συνταξιούχου.
- Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με Τεκμήρια.
- Ανάλυση Ειδικών Περιπτώσεων Φορολόγησης
- Περιήγηση στο Taxis Net.
- Θα διδαχθεί το  λογιστικό πακέτο της Epsilon net extra έσοδα - έξοδα 

3ο Πρόγραμμα: Ψηφιακές δεξιότητες μηχανογραφημένη λογιστική & οργάνωση αποθήκης

- Φορολογική & Μηχανογραφημένη Λογιστική
- Εργατικά - Μηχανογραφημένη Μισθοδοσία
- Βασικές Γνώσεις παρακολούθησης και υπολογισμού μισθοδοσίας για Βοηθούς Λογιστικού Γραφείου με πρακτικές εφαρμογές με πιστοποιημένο λογισμικό μισθοδοσίας

Η μαζικότητα και η αυτοματοποίηση των υπολογισμών μισθοδοσίας στοχεύοντας στην εξοικονόμηση χρόνου, κάνοντας έτσι την δουλειά του λογιστή πιο απλή. Ο μαζικός υπολογισμός μισθοδοσίας και η μαζική προβολή αποτελεσμάτων για το σύνολο των εργαζομένων σε οποιασδήποτε μορφής εταιρείας σε συνδυασμό με τη μαζική καταχώρηση δεδομένων στον ταχύτερο χρόνο δίνουν ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον κάθε χρήστη.

Εξυπηρετούνται οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες  και οι υποβολές των μισθοδοτικών υποχρεώσεων μέσω Internet. Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα υποβολής μέσω internet των Οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ, ΑΠΔ, ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καθώς και εξαγωγής αρχείων εισφορών σε Λοιπά & Επικουρικά Ταμεία, εντολών προκαταβολών και εκκαθάρισης πληρωμής σε όλες τράπεζες σε συνδυασμό με την ταχύτητα διεκπεραίωσης όλων αυτών των εργασιών μηδενίζουν τη γραφειοκρατία.

Παρέχεται μια γκάμα εκτυπώσεων εγγράφων μισθοδοσίας, παρέχοντας την δυνατότητα της σχεδίασης και της παραμετροποίησης. Υπάρχει πλήθος επιλογών πρότυπων εκτυπώσεων, καταστάσεων μισθοδοσίας και όλων των σχετικών εντύπων Δημοσίου με επιπλέον δυνατότητα σχεδίασης και παραμετροποίησης εκτυπώσεων. Σκοπός είναι να καλυφθεί κάθε επιθυμία στις εξειδικευμένες ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Θα διδαχθεί το  λογιστικό πακέτο της Epsilon net

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα είναι 12ώρες με φυσική παρουσία και  τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 
 
Δικαίωμα συμμετοχής:

1.Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
2.Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
3.Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
 
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έχεις ήδη δώσει τον αριθμό ΚΑΥΑΣ σε κάποιον άλλο φορέα αλλά τελικά διαλέξει κάποιο πρόγραμμα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πρέπει να ζητήσει να διαγράψουν τον ΚΑΥΑΣ.
 
Ο ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση του προγράμματος ή να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2421006349, 2421006366, 2410684752 & learning@uth.gr  για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Πιο διαβασμένα