ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Χρυσοβελώνη με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Πολύζο συναντήθηκε η πρώην Υφυπουργός και νυν πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα της Διεύθυνσης
Συνάντηση Χρυσοβελώνη με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν θέματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με έμφαση κυρίως στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές σχολικές μονάδες. 

Συγκεκριμένα, προβλήματα  στέγασης υπάρχουν στο 3ο , 9ο , 21ο και 14ο σχολικό συγκρότημα , όπου οι μαθητές αναγκάζονται είτε να συστεγάζονται με άλλα τμήματα είτε να λειτουργούν μέσα σε κοντέινερ. Η λύση είναι να βρεθούν οικόπεδα ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην ακολουθούνται πρόχειρες λύσεις. 

Όπως τόνισε ο κ. Πολύζος, τα προβλήματα αυτά, έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου , ο οποίος Δήμος έχει και την αρμοδιότητα. 

Παράλληλα, έγινε λόγος και για θέματα που αφορούν στην σίτιση των μαθητών και συγκεκριμένα στο θέμα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση των σχολικών γευμάτων. Από την πλευρά του ο κ. Πολύζος τόνισε ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος , σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενορίες, έχει φροντίσει, σε πρώτη φάση, να σιτίζονται οι μαθητές που έχουν αυξημένο πρόβλημα, από τα σπίτια Γαλήνης των κατά τόπους ενοριών, σε αναμονή βέβαια μιας ουσιαστικής λύσης όπου θα εφαρμοστεί για όλους τους μαθητές, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργείων.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε υπόψιν της κ. Χρυσοβελώνη, είναι αυτό των αποσπάσεων των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, η Μαγνησία ορίζεται ως μια ενιαία περιοχή διορισμού. Επομένως όταν γίνονται οι τοποθετήσεις , δεν διευκρινίζεται στον εκπαιδευτικό, αν η θέση του αφορά την ηπειρωτική ή την νησιωτική Μαγνησία, με συνέπεια να αρνείται την τοποθέτηση ή να αιτείται αναρρωτικές άδειες, όταν η περιοχή είναι μακριά από την κατοικία του. Σημειωτέον ότι αυτό ισχύει μόνο στις τοποθετήσεις και όχι τους διορισμούς μονίμων, διότι εκεί η Μαγνησία είναι χωρισμένη σε δύο περιοχές. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση και για τις αποσπάσεις. 

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν και θέματα, όπως η έλλειψη πόρων και στέγασης της Διεύθυνσης, με την κ. Χρυσοβελώνη να τονίζει ότι συμμερίζεται και κατανοεί τα προβλήματα που υπάρχουν και από την πλευρά της θα μεταφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή εκπαιδευτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.