ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση για τα προβλήματα των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών του Βόλου

Συνάντηση για τα προβλήματα των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών του Βόλου

Συνάντηση με τις εκπροσώπους του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Βόλου κ.κ. Δέσποινα Μπατζιάκα και Αναστασία Παπάζογλου, είχε την Τρίτη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου. 

Ειδικότερα, οι κ.κ. Μπατζιάκα και Παπάζογλου αναφέρθηκαν στην καθυστέρηση πληρωμών από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στις παρακρατήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στα συχνά προβλήματα που προκαλούνται μέσα από την πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ και το λειτουργικό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των σαρώσεων, αλλά και στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των ιδιωτικών παιδικών σταθμών λόγω ΕΕΤΑΑ. Επίσης, μετέφεραν την ανασφάλεια που διακατέχει τον κλάδο ενόψει εκλογών, για τη συνέχιση ή μη της χρηματοδότησης του προγράμματος, καθώς και για τον χρόνο έκδοσης της νέας ΚΥΑ. 

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Μαραβέγια, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τους συναδέλφους τους. Από την πλευρά του ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων θα εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης προς τα συναρμόδια υπουργεία, τόσο για την καταβολή των vouchers από το ΕΣΠΑ, όσο για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, προς όφελος πρωτίστως των ίδιων των παιδιών.