ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια στους συναδέλφους

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: Συγχαρητήρια στους συναδέλφους

Αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε συγχαρητήρια,  σε όλους τους συναδέλφους μας , των Δήμων του νομού Μαγνησίας, που στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες, δεν έπαψαν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προσπαθώντας να καθαρίσουν την περιοχή τους από το χιόνι.

 -Είναι οι ίδιοι  (μαζί με άλλους εργαζόμενους), που στην πανδημία κράτησαν όρθια την κοινωνία, αψηφώντας τον κίνδυνο από τον COVID.

-Είναι οι ίδιοι που στις πλημμύρες τρέχουν με κίνδυνο πάντα τη ζωή τους να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας.

-Είναι οι ίδιοι για τους οποίους κάποιοι δήμαρχοι μας έλεγαν ότι ...”θα μας δώσουν και φανελάκι να αλλάξουμε για τον ιδρώτα”.

-Είναι οι ίδιοι για τους οποίους δεν ειπώθηκε τίποτα  στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

-Είναι οι ίδιοι για τους οποίους ούτε μια αράδα συμπαράστασης δεν έγραψαν οι δήμαρχοι όταν τους έκοβαν το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Είμαστε οι ίδιοι που έχουμε την συναίσθηση ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε μόνο για τους δημότες, γιατί αυτούς και μόνο αυτούς υπηρετούμε και προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας.

Ηρθε ο καιρός να κάνουν και οι δήμαρχοι αυτό το οποίο ετάχθησαν για να βοηθήσουν πραγματικά τους δημότες:

-Να φροντίσουν να δώσουν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ )στους δικαιούχους δημοτικούς υπαλλήλους, τα οποία σε πολλούς Δήμους τα προηγούμενα χρόνια δεν τα πήραν καθόλου ή τους έδωσαν κάποια απ΄αυτά από τα οποία δικαιούνται.

-Να διεκδικήσουν όχι μόνο αύξηση του μισθού τους (των δημαρχων και δημοτικών συμβούλων) αλλά να δώσουν σε χρήμα (όπως λέει ο Νόμος) τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών (που αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν  από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι.

Να διεκδικήσουν εδώ και τώρα σταθερό  το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,(και επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες).

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σέ όλες τις υπηρεσίες (καθαριότητα,τεχνική ΥΔΟΜ, πράσινο, διοικητικό προσωπικό κλπ).

Καινούργιο στόλο και μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο αγοράζονται  (γιανα μη χρησιμοποιούνται οχήματα νεκροφόρες).

Αμαξοστάσια και κτίρια σύμφωνα με τις προδιαγραφές , για να μπορούν οι εργαζόμενοι  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια  και αξιοπρέπεια.