ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Ν. Χαυτούρα με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου"

Συνάντηση Ν. Χαυτούρα με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου"

Την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το διοικητικό συμβούλιο είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Χαυτούρας.

Συζητήθηκαν βασικά ζητήματα όπως το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος, λόγω της παύσης πολλών διεκπεραιωτικών διαδικασιών και την εκροή υποθέσεων στο χώρο του ποινικού δικαίου, την  ανάγκη επανακατεύθυνσης που έχει το δικηγορικό σώμα και την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για ύπαρξη πνεύματος συνεργασίας  με άλλους επιστημονικούς κλάδους πχ με τους μηχανικούς και τους λογιστές.
 
Ο κ. Χαυτούρας τόνισε την υποστήριξη που πρέπει να υπάρχει για να σωθούν πολλές δικηγορικές θέσεις και κυρίως στους νέους, την ευθύνη της Πολιτείας για το ζήτημα της νομικής βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πολιτών και το θέμα της αναπροσαρμογής του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στις δικηγορικές υποθέσεις, που με την φτωχοποίηση πολλών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, καθιστά τη δυνατότητα από πολλούς ανθρώπους νομικής εκπροσώπησης σχεδόν αδύνατη.
Επίσης τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα των πληρωμών των επιτροπών επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων στη Μαγνησία, όπου ουσιαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στους ιδιώτες.
 
Τέλος αναφέρθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου και της μεταφοράς του σε μια ακατάλληλη και μη λειτουργική σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ υποδομή, καθώς και το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, όπου ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη συνεννόησης και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς συμπεριλαμβανομένης της τοπικής κοινωνίας προς την εξεύρεση μιας λύσης.
 
Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη και ο συμβολικός χαρακτήρας της υπόθεσης για το καλό της τοπικής κοινωνίας, αλλά δεν πρέπει και να αποτελεί το θέμα αυτό αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.