ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mε τους δικαστικούς υπαλλήλους συναντήθηκε o Νίκος Χαυτούρας

Mε τους δικαστικούς υπαλλήλους συναντήθηκε o Νίκος Χαυτούρας

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με διάφορους φορείς, ο νευροχειρουργός και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Χαυτούρας επισκέφθηκε τους δικαστικούς υπαλλήλους στο Βόλο, όπου συνομίλησε μαζί τους για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βασικό θέμα που συζητήθηκε είναι το ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων Βόλου, καθώς υπάρχουν έντεκα κενές οργανικές θέσεις και το επιπλέον φόρτο εργασίας ουσιαστικά επιβαρύνει τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Επίσης οι μετακινήσεις υπαλλήλων λόγω των αναγκών που προκύπτουν σε άλλες περιοχές, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.
Άλλα καίρια ζητήματα που επίσης τέθηκαν στο τραπέζι είναι το μισθολογικό, η ανεπαρκής ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο των δικαστηρίων και το θέμα των υπερωριών που πρέπει να καταβάλλονται.

Τέλος αναδείχθηκε το πρόβλημα των συνθηκών εργασίας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και κτιριακών δυσλειτουργιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει για χρόνια θέρμανση σε διάφορα γραφεία, τη σοβαρή έλλειψη κατάλληλων χώρων για την οργάνωση σημαντικών εγγράφων και τη  δυσχέρανση του έργου των υπαλλήλων.

Ο κ. Χαυτούρας λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας του στο χώρο του νοσοκομείου, επισήμανε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, που φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών.