ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός λειτουργίας δύο σιδηροδρομικές διαβάσεις και στον Δήμο μας

Ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος
Εκτός λειτουργίας δύο σιδηροδρομικές διαβάσεις και στον Δήμο μας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Γιάννη Μπαϊρακτάρη, μηχανοδηγού και μέλους της Ελεγκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μιλώντας στο Ράδιο Ένα και τον Δ. Καρεκλίδη.

Με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Μπαϊρακτάρης κλήθηκε να μιλήσει στο ραδιόφωνο της Μαγνησίας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως από τις αυτόματες διαβάσεις σε 61 χλμ. γραμμής Βόλου – Λάρισας η οποία διέρχεται και από την περιοχή του Δήμου μας, τουλάχιστον οι μισές δεν δουλεύουν, δηλαδή από τις 18 οι εννέα είναι εκτός λειτουργίας (!), με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος ατυχημάτων.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, τονίστηκε ότι στην περιοχή μας δεν λειτουργούν οι διαβάσεις, στον Ριζόμυλο, την οποία μας έχει καταγγείλει στο παρελθόν και αναγνώστης και στο ύψος της επιχείρησης "Κοτόπουλα Ρέβη" στο Βελεστίνο.

Μάλιστα, τονίστηκε από τον συνδικαλιστή ότι επί χρόνια στέλνονται υπομνήματα και στον ΟΣΕ ο οποίος έχει την επίβλεψη και στο Υπουργείο Μεταφορών για το ζήτημα και δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

"Για να αποφευχθούν τα ατυχήματα οι μηχανοδηγοί μειώνουν ταχύτητα στις διαβάσεις και πηγαίνουν με 6 χλμ./ώρα", είχε σχολιάσει στη συνέντευξη ο κ. Μπαϊρακτάρης, συμπληρώνοντας ότι "αυτό είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο σιδηρόδρομος δουλεύει με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό στο κομμάτι της υποδομής".

"Όταν αυτό δεν έχει αντίβαρο μια τεχνολογική ανάπτυξη σε συστήματα ασφαλείας, είτε για τις αυτόματες διαβάσεις, είτε για τη φωτοσήμανση, όλα αποβαίνουν σε βάρος της ασφάλειας", ανέφερε.

Καταλαβαίνει κανείς πως είναι ζήτημα ασφάλειας και θα πρέπει να απασχολήσει με τη σειρά του τους αρμόδιους αλλά και τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.