ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια

Κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ για συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ στις 12:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στις 19:00

Συναδέλφισσες. συνάδελφοι

Η οργή του λαού μας δίκαια ξεχειλίζει για το προδιαγεγραμμένο εδώ και πολλά χρόνια έγκλημα στα Τέμπη. Η μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν τις πραγματικές ευθύνες πίσω από το “ανθρώπινο λάθος” είναι εξοργιστική, προκαλεί τη λογική και το συναίσθημα.

Οι πραγματικές αιτίες για το έγκλημα στα Τέμπη βρίσκονται στην πολιτική όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια του λαού και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Πρόκειται για την πολιτική που συναποφασίζεται σε επίπεδο Ε.Ε. και που υλοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων τους. Είναι η πολιτική που, για να προωθήσει τα κέρδη των επενδυτών, ιδιωτικοποίησε τους σιδηροδρόμους και άφησε υποστελεχωμένες τις όποιες υπηρεσίες παρέμειναν στο κράτος. Κράτος και επενδυτικοί όμιλοι εγκληματούν από κοινού σε βάρος του λαού.

 

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους σιδηροδρόμους μόλις πριν 20 μέρες είχαν κρούσει για μια ακόμα φορά το καμπανάκι του κινδύνου, προειδοποιώντας για «το δυστύχημα που έρχεται» και για αυτούς που θα «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις». Οι προειδοποιήσεις τους, όπως και πολλές άλλες παλιότερα, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων από τους «υπεύθυνους».

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. 

Πρέπει τώρα να απολογηθούν μπροστά στο λαό όλοι αυτοί που πούλησαν τα κερδοφόρα φιλέτα του ΟΣΕ. Όλες οι κυβερνήσεις που, συνεχίζοντας η μια το έργο της άλλης, άφησαν τις σιδηροδρομικές υποδομές δίχως το αναγκαίο σε εκπαίδευση και εξειδίκευση προσωπικό. Όλοι όσοι, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί και τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, παρέπεμψαν στις καλένδες τα αναγκαία έργα για να γίνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές για επιβάτες και εργαζόμενους, αλλά και για τους πολίτες όταν αυτό διέρχεται από κατοικημένες περιοχές όπως στην πόλη μας.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Και αυτό μπορούμε να το επιβάλλουμε μόνο με τον αγώνα μας, με την απεργία την Τετάρτη 8/3 και με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς στον Θόλο στις 12:00 και στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19:00.

Παλεύουμε για:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.
  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.