ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση του Νίκου Χαυτούρα

Ανακοίνωση του Νίκου Χαυτούρα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Νίκος Χαυτούρας για το θέμα που προέκυψε με την αργία και την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Η ανακοίνωση

Δυστυχώς η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία της χώρας μας σε επίπεδο δυστυχήματος έχει γίνει υπόβαθρο για αισχρές πολιτικές αντιπαραθέσεις και ευτελείς πολιτικές σκοπιμότητες . Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και αναζητά ευθύνες από όλους και για όλα. Στο πλαίσιο αυτό ενεπλάκη και το όνομα μου για κάτι στην ουσία άσχετο με το καθ` αυτό δυστύχημα κι έχει να κάνει με μια αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ μια μέρα μετά το δυστύχημα. Κάποιοι λοιπόν εντέχνως μεγιστοποίησαν ένα ιατρικό παραπεμπτικό και το παρουσίασαν ως μέγα είδηση μεγαλύτερη ακόμη και από της ίδιας της τραγωδίας. 

Σε ότι με αφορά δηλώνω από την πρώτη στιγμή και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπέγραψα καμία αναρρωτική άδεια σε κανέναν. Πρακτικά η συγκεκριμένη άδεια θα μπορούσε να ανακληθεί άμεσα από δευτεροβάθμια επιτροπή, εφόσον έκρινε ότι δόθηκε παρανόμως, γεγονός που δεν έγινε.

Η συγκεκριμένη είδηση παρουσιάσθηκε από μια τοπική εφημερίδα του Βόλου, η οποία στην διαδικτυακή της έκδοση έγραψε και άλλες πολλές ανακρίβειες για το πρόσωπο μου,  τις οποίες αναγκάστηκε να «κατεβάσει» επειδή ήταν παντελώς ψευδείς και η συνέχεια θα δινόταν στα δικαστήρια. Η συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα ως μέγα ζήτημα αποπροσανατολίζοντας το κοινό από την ουσία του προβλήματος που είναι οι ευθύνες διαχρονικά για τον ΟΣΕ, «ξέχασε εντέχνως» να μας πει ότι επί τρία χρόνια (2016-2019) ο πρώην διευθυντής της και νυν τοπικός βουλευτής της ΝΔ ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών με τομεάρχη τον πρόσφατα παραιτηθέντα Κώστα Καραμανλή. Ξέχασε επίσης να μας πει ποιες ενέργειες έκανε ο ευνοούμενος της βουλευτής για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων από το 2017 που έχουν δημοσιευθεί έγγραφα που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Ήταν απόλυτα γνώστης του προβλήματος, καθώς είχε και ο ίδιος καταθέσει ερώτηση περί αδικαιολόγητων αλλαγών στην στελέχωση της ΕΡΓΟΣΕ στην οποία όμως δεν φαίνεται να δίνει συνέχεια ούτε λύση όταν η ΝΔ ανέλαβε κυβέρνηση. Είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα  προανήγγειλε την ΕΔΕ πριν ακόμα ανακοινωθεί; Είναι τυχαίο που προανήγγειλε το πόρισμα πριν καλά-καλά το πέρας της διαδικασίας; Και είναι άραγε τυχαίο που ο προαναφερθέν  βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε τον διοικητή αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία μου;

Είναι τυχαίο ότι 1,5 χρόνο πριν στην έξαρση της πανδημίας, οι συνδικαλιστικές κραυγές αγωνίας μου για τους παθολόγους που ήταν ένας για κάθε 120 ασθενείς, οδήγησαν τη διοίκηση  του νοσοκομείου και την 5η Υ.ΠΕ να ανακοινώσει ότι θα τεθώ σε αργία; Ας μας απαντήσει η διοίκηση και η 5η Υ.ΠΕ γιατί εκκρεμούν για μήνες σοβαρές ΕΔΕ από το νοσοκομείο και δεν έχουν τελεσιδικίσει; Υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες για παραβιάσεις καθήκοντος. Που είναι το υπουργείο; το οποίο προσπαθεί με αγωνία να με καθαιρέσει με διαδικασίες fast track, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις αδιαφορεί. Επειδή το όνομα μου στην κοινωνία της Μαγνησίας και στον ιατρικό κόσμο το έχω κτίσει με μεγάλο αγώνα και μεγάλη αφοσίωση στον συνάνθρωπο, δεν θα αφήσω κανέναν να αφήσει την παραμικρή κηλίδα  προς το πρόσωπο μου και όποιος το κάνει θα υποστεί και τις ανάλογες ποινικές συνέπειες. Εγώ δηλώνω παρών και θα είμαι πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο και την κοινωνία με αγώνες και δίχως συμβιβασμούς, όπως έκανα πάντα.

Αιδώς Αργείοι.