ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό και τις "παγίδες" του Διαδικτύου

Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό και τις "παγίδες" του Διαδικτύου

Στο πλαίσιο δράσεων για την "Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στο διαδίκτυο", το ΓΕΛ Βελεστίνου είχε καλεσμένο ως ομιλητή τον  κ. Γεώργιο Σκόνδρα,  Ανθυπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές  για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους εκφοβισμού που ενέχει.

Ευγενικός και επικοινωνιακός, παρουσίασε με άμεσο τρόπο όλους τους κινδύνους που "παραμονεύουν" από την κακή χρήση του διαδικτύου: διαδικτυακός εκφοβισμός, cyber grooming/sexting, διαδικτυακά παιχνίδια, προσωπικά δεδομένα, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, εθισμός και ασφαλείς ηλεκτρονικές αγορές είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έθιξε στην ομιλία του.

Ο κ. Σκόνδρας μοιράστηκε με τους μαθητές τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στις προκλήσεις και τους προβληματισμούς που θέτει καθημερινά ο αχανής κόσμος του Ίντερνετ και κέντρισε την προσοχή με παραδείγματα περιστατικών που συμβαίνουν στο νομό μας.

Είναι θετικό το γεγονός ότι  οι "παγίδες" του διαδικτύου παρουσιάζονται με τόσο ευέλικτο, αλλά εύστοχο τρόπο από το αρμόδιο όργανο αντιμετώπισής τους στους μαθητές έτσι ώστε η χρήση του διαδικτύου σήμερα να γίνεται με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.