ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 7ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 7ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Τρεις βδομάδες μένουν για τη διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, ο οποίος θα γίνει το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου.

Οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση βρίσκονται στην κορύφωσή τους, το ίδιο και οι εγγραφές οι οποίες θα συνεχίζονται ως τις 27 Μαρτίου.

Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ https://bit.ly/voloshalf2023, ενώ προς διευκόλυνση των κατοίκων του Βόλου, πληρωμές γίνονται εναλλακτικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Οι αποστάσεις που περιλαμβάνει η διοργάνωση, είναι οι εξής :

7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2023 (21,1km) σε πιστοποιημένη - επίσημα μετρημένη διαδρομή από τη WA/ AIMS / ώρα έναρξης 09.30

28ο I Love Volos Run (5km) σε πιστοποιημένη - επίσημα μετρημένη διαδρομή από τη WA/ AIMS / ώρα έναρξης 09.45

Οι διαδρομές εκτός από την παραλία και τις Αλυκές, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι περνάνε και από τις κεντρικές οδούς της πόλης Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη, κάτι πρωτόγνωρο για αγώνα στον Βόλο.

Village Cinemas Fun Run. Παιδικός Αγώνας (500m) / ώρα έναρξης 12.15. Οι εγγραφές του Village Cinemas Fun Run θα γίνουν επιτόπου την ημέρα του αγώνα.

Εκατοντάδες δρομείς και οι σύλλογοι δρομέων από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να γράφονται στον αγώνα. Πιστοί στο ραντεβού τους με τον Ημιμαραθώνιο Βόλου οι Κύπριοι δρομείς επίσης θα συμμετέχουν στον αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Ημιμαραθωνίου Βόλου ανακοινώνει ότι όπως καθιέρωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου από τη διοργάνωση του 2019, ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπική χροιά. Για το 2023, μέρος από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, που κάθε χρόνο συμβάλει τα μέγιστα στην υποστήριξη του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Στον αγώνα του 2022, η αντίστοιχη προσφορά έγινε προς το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Ο αγώνας γίνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκροτήθηκε επίσης το σώμα εθελοντών, και σε αυτό μπορούν να ζητούν να συμμετέχουν όσοι ακόμη θέλουν να βοηθήσουν για την επιτυχία της μεγαλύτερης γιορτής μαζικού αθλητισμού της πόλης, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, ή επικοινωνώντας στο 6993953012 Παλάντζας Κώστας.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου ώρα 18.00 θα γίνει συνάντηση εθελοντών στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου.

Οι συμμετοχές των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου σε αγώνες της 4ης και 5ης Μαρτίου 

Οι περισσότεροι αγώνες του Σαββατοκύριακου 4-5 Μαρτίου δεν έγιναν λόγω του πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Άλλες διοργανώσεις όμως πραγματοποιήθηκαν, και μία από αυτές ήταν ο «Κάσσιος Δίας» στην Κέρκυρα. Το Σάββατο θα γίνονταν οι διαδρομές των 80 και των 35 χιλιομέτρων, αλλά λόγω της κακοκαιρίας έγιναν μόνο τα 35χλμ (υψομετρική 2.100μ) όπου έτρεξαν οι δρομείς και των 2 αγώνων. Ο Φιλάρετος Μπούκης στέφθηκε μεγάλος νικητής με χρόνο 3 ώρες 50:47, ενώ την 5η θέση πήρε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης 4:11:55, και την 15η ο Απόστολος Μπαρμπούλης με 4:47:34. Αγωνίστηκαν 151 trail runners. Την επόμενη ημέρα έγιναν και τα 11 χιλιόμετρα του Κάσσιου Δία (υψομετρική 350μ), όπου ο Αντώνης Βλάχος με χρόνο 1:18:13 πήρε την 36η θέση ανάμεσα στους 141 συμμετέχοντες.

1.350 συμμετοχές είχαν οι διαδρομές του Μαραθωνίου Ναυπλίου, εκ των οποίων οι 442 στον Ημιμαραθώνιο όπου με εξαιρετικό χρόνο 1:19:53, ο Γιώργος Δαφνής πήρε την 6η θέση. Σε 1:38:59 τερμάτισε τον ο Άρης Γεωργαντάς, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ κατά 21 λεπτά.

Ημιμαραθώνιος έγινε και στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ο 46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας. Ο Κώστας Ξένος τερμάτισε σε 2 ώρες 01:44.

Το 2ο Pravi Trail Run έγινε στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας. Ο Αθανάσιος Τσιάτσιος τερμάτισε τον αγώνα των 15 χιλιομέτρων σε 2 ώρες 51:57.

Αυτή την Κυριακή 12 Μαρτίου θα γίνει η εκδρομή του ΣΔΥ Βόλου στον 14ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα. Η αναχώρηση ορίστηκε για τις 6.45 το πρωί με συνάντηση έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

Στις 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Katerini Run που θα γινόταν στις 5 του μήνα και βέβαια αναβλήθηκε. Για την εκδρομή του ΣΔΥΒ με το λεωφορείο υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις που θα δίνονται μέχρι να εξαντληθούν. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν επίσης φίλοι και συγγενείς των δρομέων. Η αναχώρηση ορίστηκε για τις 7.45 το πρωί με συνάντηση έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

Στις 30 Απριλίου θα γίνει 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», και οι εγγραφές συνεχίζονται από τον ΣΔΥΒ ως τις 29 Μαρτίου όπως όρισε η διοργάνωση.