ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων

Ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων

 

Με τους εργαζόμενους στο κεντρικό κτίριο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Μαγνησίας Γιάννα Παπαδημητρίου και Αποστόλη Ριζόπουλο και το μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη.

Στα πλαίσια της περιοδείας η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γ. Τόρρη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη. Τόνισε ότι: «Οι συγκλονιστικές λαϊκές διαδηλώσεις εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα, μαζί και το μεγάλο συλλαλητήριο του λαού στο Βόλο, έδειξαν την αγανάκτηση του λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και την απαίτηση του να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν: στην πολιτική όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων που έστρωσαν το έδαφος για την ανθρωποσφαγή με την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Αναγκάζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που κυβέρνησαν να φύγουν από την αντιπαράθεση αν φταίει ο σταθμάρχης και μόνο». Επισήμανε ακόμα προς τους εργαζόμενους ότι «αντίθετα απ’ ότι ισχυρίζονται κυβερνητικοί εκπρόσωποι και τα φερέφωνα τους η Ε.Ε. δεν συνιστά κάποιο μοντέλο ασφάλειας στις μεταφορές. Είναι οι Οδηγίες της Ε.Ε. για την λεγόμενη απελευθέρωση των μεταφορών που άνοιξαν το δρόμο για την χειροτέρευση των υποδομών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ εξέφρασαν στον ευρωβουλευτή και στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ την ανησυχία και την αγωνία τους σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ, που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει στα μουλωχτά λίγο πριν κλείσει η Βουλή, και τη χειροτέρευση της κατάστασης, που αυτό θα φέρει, για εργαζόμενους και πολίτες. Ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων. Θα πούμε κυριολεκτικά το νερό – νεράκι. Μόνο η αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων και ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές μπορούν να βάλουν φρένο στην πολιτική εμπορευματοποίησης του νερού, είτε αυτή γίνεται με τους ιδιώτες, είτε μέσω συμπράξεων κράτους και ιδιωτών (ΣΔΙΤ)».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι πρέπει στις εκλογές που έρχονται να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους. Να σκεφτούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, «να κάνει ταμείο ο λαός για ότι έχει ζήσει μέχρι τώρα – μειώσεις μισθών, ακρίβεια, πανδημία. Έγνοια του λαού