ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Διεθνή Έκθεση "OLIOCAPITALE 2023"

To Επιμελητήριο Μαγνησίας στην Διεθνή Έκθεση "OLIOCAPITALE 2023"

Πετυχημένη κρίνεται για ακόμη μία χρονιά η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Διεθνή Έκθεση «OLIOCAPITALE 2023» που διοργανώθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας από 10 έως και 12 Μαρτίου 2023 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την παρουσία τεσσάρων επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του είδους της, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στο κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "OLIO CAPITALE" αποτελεί την μοναδική έκθεση σε διεθνές επίπεδο που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, γι’ αυτό και εκτιμάται πάντα η παρουσία τοπικών ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας που έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να παρουσιάσουν την εξαιρετικής ποιότητα δουλειά που γίνεται στην περιοχή.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης που μίλησε για την υπεραξία που δίνει η συγκεκριμένη έκθεση στις προσπάθειες τοπικών ελαιοπαραγωγών και επιχειρηματιών του κλάδου να προωθήσουν ιδέες και προϊόντα και εκτός συνόρων.

Διευκρινίζεται ότι στην έκθεση, την οποία και επισκέφθηκαν 20.000 ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν περισσότεροι από 188 παραγωγοί από 15 ιταλικές περιφέρειες και 5 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αγοραστές έδωσαν το παρών από Γερμανία, Αυστρία, Σερβία, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Εσθονία και Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα, σε συναντήσεις B2B υπογράφηκαν συμβάσεις αφιερωμένες στη δημιουργία και προβολή του ελαιοτουρισμού, ενώ στο OilBar πραγματοποιήθηκαν γευσιγνωσίες εκατοντάδων ετικετών με οδηγό επαγγελματίες δοκιμαστές.

Εκτός της παρουσίασης λαδιού, ελιάς και γενικά προϊόντων ελιάς, έλαβαν χώρα και διαγωνισμοί λαδιού και συναντήσεις b2b μεταξύ των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία απευθείας πώλησης, καθώς επίσης και γευσιγνωσίας και παρακολούθησης τεχνικών σεμιναρίων και διαλέξεων.