ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεσα κινητοποιήσεις τοπικής κοινωνίας και φορέων - Να μην μετρήσουμε άλλες ανθρώπινες απώλειες

Τις ακάλυπτες εδώ και χρόνια βάρδιες ασθενοφόρων έθεσε ως θέμα συζήτησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Απόστολος Παπατόλιας, τονίζοντας ότι η απαξίωση από πλευράς πολιτείας είναι εγκληματική όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και προτρέποντας, εκτός από συναντήσεις με το Υπουργείο Υγείας, τον κόσμο και τους τοπικούς φορείς να προχωρήσουν ενωμένοι σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουν τα αυτονόητα
Άμεσα κινητοποιήσεις τοπικής κοινωνίας και φορέων - Να μην μετρήσουμε άλλες ανθρώπινες απώλειες

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Όλοι μαζί, μπροστά"

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρήγα Φεραίου κατέθεσα ερώτηση σε συννενόηση με τον επικεφαλής της παράταξης μας Χαράλαμπο Πάσχο, για τις τραγικές ελλείψεις στις βάρδιες των ασθενοφόρων στο κέντρο υγείας Βελεστίνου. Ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία!

Αφού ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των εργαζομένων των Κ.Υ. Γιάννη Γατή και την ενημέρωση που είχα, ρώτησα τον Δήμαρχο κ. Νασίκα τι έχουμε κάνει σαν δήμος όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση του θέματος. 

Δυστυχώς, πρόσφατα γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας καθυστέρησης λόγω ακάλυπτης βάρδιας, σε περιστατικό που συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του, με τη συνδρομή ασθενοφόρου να πραγματοποιείται από το ΕΚΑΒ Βόλου και όχι από το τοπικό Κέντρο Υγείας... 

Ο κ. Δήμαρχος μου απάντησε ότι όλο αυτό το διάστημα, από την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Ξανθός και επισκέφτηκε το Κ.Υ. μέχρι της πρόσφατες παρεμβάσεις στην 5η ΥΠΕ δεν μπόρεσε να έχει λύση στο μείζον θέμα. Δεδομένου ότι το κέντρο υγείας Βελεστίνου καλύπτει μια μεγάλη περιοχή από το Βένετο μέχρι το Ελευθεροχώρι συν ένα τμήμα της εθνικής οδού η απαξίωση των δομών και του στελεχιακού δυναμικού από πλευράς πολιτείας είναι εγκληματική.

Θα πρέπει άμεσα εκτός των διαπαραταξιακών συναντήσεων με την ηγεσία του υπουργείου υγείας που πρότεινα, να γίνουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα σχολεία ώστε να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα και  να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος και η απαξίωση των δομών υγείας διότι μετράμε ανθρώπινες απώλειες!