ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Στον δρόμο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας"

"Στον δρόμο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας"

 

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει την Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του «Φόρουμ» στο ξενοδοχείο PARK (Δεληγιώργη 9 με Πολυμέρη), με θέμα:

«Τολμάμε με δυνατό ΚΚΕ παντού!

Στον δρόμο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας»

Θα μιλήσει η Τασολάμπρου Χρυσούλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργατοϋπαλλήλους, στις άνεργες, στις μισθωτές επιστήμονες και καλλιτέχνες, στις επαγγελματίες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις νέες μητέρες, στις μαθήτριες και φοιτήτριες, στις μετανάστριες και τις πρόσφυγες. 

Ιδιαίτερα εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράσταση στις μανάδες, στις αδελφές, τις συντρόφους, σε όλες και όλους αυτούς που θρηνούν για τα αδικοχαμένα παιδιά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκφράζουμε την εναντίωση και την οργή μας απέναντι στο οικονομικό - κοινωνικό - πολιτικό σύστημα, όπου μετρά τις ζωές μας ως "κόστος".

Μπροστά στις επικείμενες εκλογές, το ΚΚΕ καλεί κάθε γυναίκα να κάνει μια κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της επιλογή, ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο: Τον δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της οικογένειας, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, με βάση τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα.

Αυτόν τον δρόμο μπορεί να εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού, στους καθημερινούς αγώνες και στην κάλπη, γιατί έχει θέσεις, πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το διαφθορείο της ΕΕ, το πολεμικό ΝΑΤΟ και κάθε πολιτική μορφή της καπιταλιστικής εξουσίας, που αναπαράγουν τις διακρίσεις και την πολύμορφη βία σε βάρος της γυναίκας.