ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη σε ΕΛΕΠΑΠ και Ελληνική Μέριμνα

Επίσκεψη σε ΕΛΕΠΑΠ και Ελληνική Μέριμνα

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ και στην Ελληνική Μέριμνα, παραρτήματα του Βόλου, πραγματοποίησε  η τέως υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών, όπου συναντήθηκε με την κ. Παπαγεωργάκη, Αντιπρόεδρο του παραρτήματος Βόλου. Η κ. Παπαγεωργάκη καταρχήν ευχαρίστησε την κ. Χρυσοβελώνη για την συνεχή παρουσία της στην δομή όλα αυτά τα χρόνια και στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα που απασχολούν την εταιρεία.

 Ένα από τα βασικά προβλήματα που εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και χρόνια είναι το πρόβλημα της στέγης. Ειδικότερα, το κτίριο που στεγάζεται η ΕΛΕΠΑΠ είναι μισθωμένο και ως εκ τούτου το κόστος είναι εξαιρετικό υψηλό. Κατά συνέπεια η ΕΛΕΠΑΠ για να μπορέσει να ορθοποδήσει και να ανταπεξέλθει στα έξοδα, κρίνεται αναγκαίο να αποκτήσει την δική της στέγη. Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την εταιρεία είναι η αποδέσμευση νοσηλειών στο τμήμα της πρώιμης παρέμβασης από  τον ΕΟΠΠΥ ώστε να μπορούν να καλύπτονται κάποια έξοδα από τις θεραπείες των παιδιών.

Επίσης μεγάλη ανάγκη υπάρχει για την κάλυψη μιας θέσης Εργοθεραπευτή /τριας στην δομή διότι οι ανάγκες των θεραπειών συνεχώς και μεγαλώνουν με αποτέλεσμα – μετά και την αποχώρηση της προηγούμενης εργοθεραπεύτριας – η θέση να έχει μείνει κενή και δυστυχώς να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι θεραπείες των παιδιών.

Η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της στάθηκε στην εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από την ΕΛΕΠΑΠ  η οποία είναι στελεχωμένη  με άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, εξειδικευμένο να παρέχει ολιστικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και της οικογένειας του. Επίσης τόνισε ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ στηρίζοντας το έργο της με κάθε τρόπο.

Στη συνέχεια η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το παράρτημα της Ελληνικής Μέριμνας στο Βόλο όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Άρτεμις Παπανδρέου. Η κ. Παπανδρέου ενημέρωσε την τέως υφυπουργό για το έργο της Μέριμνας το οποίο στηρίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά και στις δράσεις που κάθε φορά υλοποίει. Στόχος της είναι να λειτουργήσει άμεσα το Συμβουλευτικό Κέντρο , κάτι για το οποίο ευχαρίστησε την κ. Χρυσοβέλωνη διότι επί θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών, είχε προωθήσει και ενδυναμώσει την λειτουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων ανά την Ελλάδα. Η κ. Χρυσοβελώνη συνεχάρη την κ. Παπανδρέου αλλά και όλο το διοικητικό συμβούλιο για το σημαντικό έργο που προσφέρουν και τόνισε: «Η Ελληνική Μέριμνα Βόλου συνεχίζει το έργο και την πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να στηρίξει του πολίτες που έχουν ανάγκη με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορεί. Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας να ξαναβρούν πάλι την αίσθηση πως είναι δυνατοί και θα τα καταφέρουν, ν’ αδράξουν τη ζωή και να αξιώσουν από κείνη αυτά που τους οφείλονται»